Menü Bezárás

A Kisalföld felvetette a problémát, mi pedig megtaláltuk a megoldást

A napokban jelent meg a Kisalföld online oldalán egy olvasói levél, amely a soproni műszaki hulladék elhelyezésének problémájával foglalkozik. A nyomtatott újságban nem tudom, hogy megjelent-e az írás, és ennek pusztán az az oka, hogy nem vagyok előfizetője a napilapnak, de most nem is ez a lényeg, ez az én döntésem és ennyi. Az online változat viszont tetszik, többször rákattintok, és szeretem hogy helyet ad az oldal az olvasói leveleknek, fotóknak, sőt videókat is szívesen beillesztenek, ami igazán színessé teszi a híreket. Egy cikk formában közölt olvasói problémafelvetés, napi gondok publikálása vagy egyszerűen egy esemény fotói valóban elgondolkodtatják az embereket és remélhetőleg az illetékeseket is, hogy vannak dolgok melyekre érdemes odafigyelni és időnként sürgős megoldást igényelnek. Így volt ez most is a monitor esetében, bár maradt hiányérzetem, no persze nem az olvasó részéről.

A teljes cikk ITT elolvasható ! 

Teljesen jogos az olvasó észrevétele, és a probléma tényleg elég komoly a városban, hiszen nem egyszerű megválni a rossz, vagy éppen feleslegessé vált műszaki hulladéktól. Valóban, szinte lehetetlen, de mégis van rá megoldás, hogy legálisan leadjuk a lakossági műszaki hulladékunkat, ráadásul ingyenesen. Pontosan ez az a pont, ahol a hiányérzetem támadt a Kisalfölddel kapcsolatban, hiszen nem segített megoldást találni a problémára, csak kommunikálta azt. Pedig kellő helyismeret és kapcsolat birtokában, ez nem lehet egy újság számára olyan bonyolult ügy, ráadásul ha sikerrel jár, komoly segítséget nyújthat a tájékoztatással. Hogy mi lehetett az indok, hogy ez elmaradt nem tudom és nem is kívánok találgatásokba belemenni, a lényeg, hogy azért van megoldás.

Az ingyenesen lerakható lakossági mennyiségű műszaki hulladék a soproni INTERSPAR hátsó teherudvarán lehetséges a Selmeci utca felől. Az áruház nyitvatartási idejében átveszik a kizárólag műszaki hulladék besorolású termékeket, ráadásul teljesen ingyenesen. Elől a bejáratnál, a liftház mellett egyébként egy nagy tábla is jelzi, hogy a teherudvar felől leadható a műszaki hulladék, így mondhatni a tájékoztatás is korrekt. Szóval, amíg a városi hulladéklerakók nem nyílnak meg – ami pedig már időszerű lenne – és útban van egy monitor, akkor nosza, irány a Selmeci utca.

 

L.L.ZS.

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .