Browse By

Átalakítják a kaboldi ásványvízkutat

Kabold (Kobersdorf) település kastélyáról, söréről, és ásványvízéről is híres, többek között. A kis Közép-burgenlandi településen palackozzák Ausztria egyik legnépszerűbb ásványvízét, a Waldquellét. Az ásványvíz 200 méteres mélységből tör a felszínre, a vulkanikus Pál-hegy közelében. Az ásványvíz gazdag kalciumban, káliumban, magnéziumban, és nátriumban is.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A régi fa házikó

A településen szabadon is hozzáférhető az ásványvíz, ugyanis van egy mindenki számára ingyenesen használható kút. Vagyis csak volt, ugyanis az épületet most lebontották. Ám semmi gond, már épül az új, de az ásványvíz-kedvelők addig sem maradtak lehetőség nélkül: egy kis fabódéban helyeztek el ideiglenes csapokat.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAA területen új utak is kialakítás alatt vannak, az aszfaltozott parkoló pedig már elkészült. Az eddigi fa épület helyett pedig már épül az új téglaházikó, melyben helyet kapnak majd hamarosan az új csapok.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA És egy érdekesség: az ideiglenes kis ásványvíz palackozó házikóban egy ilyen mini hősugárzó is biztosította a látogatók, és a víz el nem fagyását:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA