AUCHAN nyílik Sopronban! De vajon hol?

Browse By

Ami korábban elképzelhetetlennek tűnt, most valósággá válik, egyre-másra bukkannak fel az újabb és újabb kereskedelmi és vendéglátóipari beruházások Sopronban. Itt is van az ideje, hiszen a város és a járás lakossága is nagyot ugrott az utóbbi években, viszont a szolgáltatás ehhez képest nem fejlődött megfelelően. Gőzerővel épül az első soproni KFC, most pedig jött a hír, Sopronban nyitja meg második superstore üzletét Magyarországon az AUCHAN.

Az egész Dunántúlon mindössze két helyen van Auchan üzlet Magyarországon, Székesfehérváron és Szekszárdon. A soproni üzlet pedig az Auchan üzletlánc új üzletkoncepciója szerint, superstore formátumban nyitja meg kapuit, ilyenből egy van eddig, Kőbányán. Az áruházlánc jól megközelíthető helyen, a szupermarketek kínálatánál jelentősen szélesebb áruválasztékot, kedvező árakat és innovatív vásárlási megoldásokat kínál majd. A friss élelmiszer mellett szezonális és nem élelmiszer típusú termékek is helyet kapnak a polcokon, így a havi- és a napi bevásárlást egyaránt könnyen, egy helyen intézhetik a családok.

Új áruházunkkal nem csak az Auchan márkát hozzuk el a soproniaknak, hanem munkáltatóként is bemutatkozunk a régióban. Vállalatunk fontos alapelve, hogy kollégáinknak olyan karriert biztosítsunk, amelyben kiteljesedhetnek, értékes munkát végezhetnek és egy befogadó csapat tagjaként jól érezhetik magukat. Már nagyon várjuk, hogy itt, Sopronban is bővíthessük kollégáink közösségét

– mondta el a hamarosan nyíló áruház kapcsán Széll Hajnalka, az Auchan Retail Magyarország országos HR-igazgatója.

Az áruházlánc jelenleg 19 hipermarketet, 18 töltőállomást, egy szupermarketet és egy superstore formátumú üzletet, valamint online áruházat működtet Magyarországon, és a soproni egység mellett idén több új üzletet is nyit, többek között egy szupermarketet Zalaegerszegen.

A soproni Baumax üres épülete

Amiről viszont a sajtóközleményben nem esett szó, az pedig talán a legfontosabb kérdés: hol lesz az Auchan Sopronban? Sajnos csak tippeket tudunk mondani. Az egyik, talán legkézenfekvőbb a BAUMAX jelenleg üres komplexuma lenne a Győri úton, a probléma az, hogy ennek az össz alapterülete mintegy tízezer (10 000) négyzetméter, a nemrég Kőbányán elsőként megnyílt Auchan Superstore pedig csak nagyjából 4000 négyzetméter.

Az egykori Domus és Kontúr a Jereván lakótelep mellett

Szóba kerülhet esetleg a Jereván lakótelep mögött, most már több, mint 10 éve üresen álló, egykori Domus/Kontúr is, de  megemlíthetnénk a 2016 eleje óta üresen tátongó hatalmas üzlethelyiséget is a Sopron Plaza földszintjén, melyben ugyebár a CBA Cent működött egészen megszűnéséig.  A Kisalföld Sopron Facebook oldalának kommentelői szerint egyébként ez tűnik a legvalószínűbb forgatókönyvnek, állítólag fel is emelték a bevásárlóközpontban az üzletek bérleti díját, ezért több kisebb helyi üzlet hamarosan távozni kényszerül a Plazából…