Menü Bezárás

Befejeződött az Erzsébet-kert felújítása

Sopron meghatározó parkja évszázada az Erzsébet-kert, melyet két részre oszt a Mártírok útja. A nyugati rész az „igazi” park, amit most felújítottak, és a 20. századi állapotoknak megfelelően állították vissza. Erre az önkormányzat 155 millió forintot nyert egy pályázaton, amihez hozzácsaptak még 60 millió forintot önerőből.

Idén tavasszal kezdődtek a felújítási munkálatok, és nagyjából 1 hónapos csúszással, hivatalosan tegnap fejeződtek be. Persze 1-2 dolog még épül, az egyik ilyen a kerítés egy szakasza, a másik pedig az akadálymentesített WC.

IkvaHír: PB040048 (Custom) - indafoto.huIkvaHír: PB040054 (Custom) - indafoto.huA felújítás egyébként magában foglalta az egykori sörház körvonalának megjelenítését, fakorláttal, illetve nyírt sövénnyel, a játszótér melletti kaszkádnak nevezett támfal helyreállítását , az egykori zenepavilon újbóli felépítését, eredeti tervek alapján, a kerti bútorok, növények, fák cseréjét, meg még sok egyebet, amiről EZEN a weboldalon lehet tájékozódni.

Amit hiányolok, az az, hogy továbbra sincs szabályozva, lehet-e kerékpárral közlekedni az aszfaltos utakon, vagy sem. Véleményem szerint gyalogkerékpáros zónává kellene nyilvánítani az egész Erzsébet-kertet.

Végigjártam az Erzsébet-kertet, és végigfotóztam mindent, garantáltan képviselő-mentes fotók következnek 🙂 tessék nézelődni

Ha nem töltene be a flash galéria, itt a közvetlen link:
http://indafoto.hu/IkvaHir/erzsebetkert_20151104

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .