Menü Bezárás

Burgenlandi magyar jelölt is indul a választásokon!

A május 31-én tartandó burgenlandi tartományi választásokon első alkalommal szerepelnek jelöltek mind a négy őrvidéki népcsoportból a Zöldek (Grünen) listáján. A felsőőri, magyar anyanyelvű Racz Maria a lista hatodik helyén áll, a gyiróti burgenlandi horvát Anita Malli a nyolcadik, míg a romákat képviselő Martin Horvath a tizenötödik a Zöldek listáján.

zöldek
Balról jobbra: Martin Horvath, Racz Maria és Anita Malli. Fotó: Grünen Burgenland

A Racz Maria 2012 óta a felsőőri városi tanács zöld tagja. Politikai elhivatottsága már gyerekkorából eredeztethető, hiszen nagyapja Felsőőr (Oberwart) polgármestere volt. „Politikai tevékenységem egyik fontos része a vízió egy toleráns társadalomról, azonos lehetőségekkel mindenki számára – népcsoporttól függetlenül – és egy élénk kulturális élet Burgenland mindennapjaiban” – mondta a 26 éves Racz Maria.

A Zöldek fontos jelnek tartják, hogy listájukon képviseltetik magukat a tartomány népcsoportjai is, ezzel is kifejezvén akaratukat a többnyelvűség megóvására és ápolására, valamint egy toleráns társadalom létrehozásáért.

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .