Menü Bezárás

Csapadék kéne a Fertő tó környékén

Bár a tél folyamán Nyugat-Ausztriában rengeteg csapadék hullott főleg hó formájában, térségünkben ez nem volt jellemző. Épp ezért a Fertő tó, illetve a környező kisebb tavak is vizet igényelnének, lehetőleg a következő hetekben. Sopron környékén egész februárban alig 10mm csapadék hullott, ami kevés. Különösen a Fertőzug szikes tavai (Zicksee, Lange Lacke…) azok, ahol jól jönne az eső, bár az elmúlt 60-70 év átlagához képest azért a vízállás még nem olyan vészes. Az előrejelzések szerint Sopronban kevés csapadékra vasárnap, illetve a jövő héten lehet számítani.

Közben Magyarországon országszerte, így Győr-Moson-Sopron megyében is tűzgyújtási tilalom lépett életbe. Ennek értelmében az erdőkben és fásításokban, valamint azok kétszáz méteres körzetében 2019. március 6-tól tilos tüzet gyújtani a kijelölt tűzrakó helyeken, az erdők és fásítások határától számított kétszáz méteres körzetben lévő külterületi ingatlanokon, a közút és vasút menti fásításokban. Továbbá tilos a parlag- és gazégetés is. Ausztriában csak Karintia bizonyos járásaiban rendeltek el egyelőre tűzgyújtási tilalmat.

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .