Menü Bezárás

Csonthéjasok 40 hektáron – Cinfalva bekeményít

Mintegy 40 hektáron telepítenek csonthéjas gyümölcsöket Cinfalva határában – írja a Bezirksblatt. A fák között barackfélék, kajszi, őszibarack és nektarin lesz megtalálható. Első lépésként 12 hektárt telepítenek be mintegy 6200 darab kajszibarackfával, ezek először 3 év múlva hozhatnak majd termést. A következő években pedig fokozatosan ültetik majd be a fennmaradó 28 hektárnyi területet is.

A csonthéjas gyümölcsök népszerűek Sopron környékén, illetve az egész Őrvidéken is, ha a teljes gyümölcsös már termést hoz, azzal mintegy 800 tonnával kell majd kevesebb gyümölcsöt importálnia Ausztriának, ezen belül is a Spar Österreich -nak, hiszen az ültetvényt telepítő cég az ő beszállítójuk. Jelenleg a szükségletet többségében déleurópai országokból importálják. A gyümölcsös telepítésének céljai között szerepel még az éghajlatvédelem is. Cinfalva területe három okból is optimálisnak bizonyult, egyrészt ugye -mint az előbb írtam is- egész Burgenland területe kiváló a csonthéjasok termesztésére, másrészt itt rendelkezésre is állt elegendő terület az ültetvény telepítésére. A harmadik ok pedig nem más, mint a talaj, Cinfalva környékén a föld remekül alkalmas a kajszibarack termesztésére.

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .