Browse By

Dr. Szájer József: A stabil és építkező munka záloga Dr. Fodor Tamás és csapata

A közelgő önkormányzati választások volt a témája, annak a sajtótájékoztatónak, amit pénteken tartott Sopronban Dr. Szájer József, a Fidesz Európa parlamenti képviselője. A sajtótájékoztatón részt vett Firtl Mátyás, Sopron és környéke országgyűlési képviselője és Dr. Fodor Tamás Sopron polgármestere is.

Dr. Szájer József beszélt a múltról, a jelenről és a jövőről is:

A mindennapi kérdések eldöntése mellett azért is nagy az önkormányzati választások tétje, mert a „múlt erői” megpróbálnak visszakapaszkodni. Felbukkannak Gyurcsány Ferenc olyan „barátai” akiknek már lett volna alkalmuk pozícióban megmutatni, hogy mire képesek, de ez a „bizonyítás” nem járt sikerrel. Sopronnak ezek nagyon nehéz időszakai voltak, amikor nem iskolákra és kórházakra fordították a pénzeket, hanem spekulációkra. Sopron jövőjét elsősorban az határozhatja meg, ha a jelenlegi együttműködés időszaka folytatódhat, ami azt jelenti, hogy a városvezetés és az országvezetése között az eddigi harmonikus, jó viszony megmaradhat, ami komoly eredményekhez vezetett az elmúlt időszakban is. A jövőbe tekintve ennek egyik példája lehet a legutóbbi kancellárminiszteri bejelentés is, hogy a gyorsforgalmi utakat a határig mindenhol meghosszabbítják, amely Sopront a 85-ös úttal konkrétan is érinti. Szájer József utalt a csütörtöki, az Európai Unióval aláírt 7 évre szóló európai költségvetési tervre is, amely által városunk számára akkor nyílnak meg igazán komoly lehetőségek, ha a jelenlegi együttműködés továbbra is folytatódhat, mert így Sopron és a térségének fejlesztésére is nagyobb összeg juthat. Az országgyűlési és önkormányzati választások közötti kapcsolatra rávilágítva emlékeztetett arra is, hogy folytatódik a rezsicsökkentés és a bankok elszámoltatása is. Ebben fontos szerepe van az önkormányzatoknak is, hiszen kulcsszerepe van annak, hogy minél nagyobb számban kerüljenek be az önkormányzatokba a kormánypártokkal azonos nézeteket valló civil szervezetek képviselői, mert így az együttműködés sokkal gördülékenyebb. Nagyon fontos választás elé nézünk, ez a választás a mi mindennapi életünkről szól. Kérem, hogy támogassák dr. Fodor Tamást és csapatát, mert ők a zálogai a nyugodt és biztos fejlődésnek.

A sajtótájékoztatót követően telt házas fórum is volt a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban, ahol Szájer József mellett Firtl Mátyás és Fodor Tamás is beszélt az elért eredményekről valamint a jövő programjairól és az önkormányzati választások jelentőségéről.

L.L.ZS.