Menü Bezárás

Elkészült a kaboldi ásványvízkút

2015 év végén írtunk arról, hogy megkezdődött a kaboldi (Kobersdorf) ásványvízkút újjáépítése. A munkálatok során a régi fa épületet teljes mértékben elbontották, és egy téglaházikót építettek a helyére. A munkálatok során is biztosított volt a vízvételi lehetőség egy ideiglenes épületben.

A régi épület

Mostanra viszont elkészült az új „vízház”, mely ízléses megvilágítást kapott. Amennyiben nincs az épületben senki, a nagy üvegablakokon keresztül remekül fest a zöld LED világítás. Azonban ha valaki belép, rendes világítás gyullad fel. Három kifolyócsapból lehet megtölteni a palackokat, poharakat, melyből az egyik alacsonyabban van, nyilván gondoltak a gyerekekre is.

Némi tervezési hibának tűnik, hogy a rácsra folyó víz kifröcsög, és ezáltal eláztatja a kövezetet az épületben. Az azonban szerencsére megfelelően hézagos, így elfolyik a víz. Az épületet egyébként két villanykonvektor tartja melegen.

A környéken egyébként a járdákat is rendbe tették, melyek közvilágítást kaptak, illetve zajlik itt egy nagyobb munka is: a településen keresztülhaladó Schwarzenbach medrét teljes mértékben rekonstruálják, újra kiöntik betonból, ezért például az egyik híd le van zárva, és a patak egy szakaszon egy csőben folyik.

Szeptemberben itt tartottak a munkálatok

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .