Menü Bezárás

Fertődről startolt a Tour de Hongrie első etapja

Több év kihagyás után ismét Tour de Hongrie kerékpáros körversenyre került sor múlt héten Magyarországon. Az első, egyéni időmérő szakaszra Szombathelyen került sor, az első valódi, közúti szakasz Fertőd és Keszthely között haladt múlt szerdán.

A teljes kerékpárverseny útvonala mintegy 740km volt, és érintette ugyebár a Fertő tavat (Fertőd), a Balatont, a Kékestetőt, a befutó pedig Budapesten volt. Nemzetközi verseny lévén az első szakaszt Mikhel Raim nyerte, amelyet két kastély, a fertődi Esterházy-kastély és a keszthelyi Festetics-kastély között rendeztek meg. A kerékpáros összetettben is győzni tudott a majdnem egy héten át tartó kerékpárversenyen. Arra azért kíváncsi lennék, hogy tudták megoldani a magyarországi versenyt, ismerve az útminőség-viszonyokat.

A fertődi indulásnál ott voltunk, képgalériánkat itt alább találjátok! Térségünket kerékpáros körverseny legközelebb július 9-én érinti Burgenlandban (Magyarországra most nem jönnek át), az osztrák kerékpáros körverseny (Österreich Rundfahrt) utolsó, majdnem 180km-es szakasza az, mely Tarcsafürdőtől (Bad Tatzmannsdorf) egészen Bécsig (Wien) tart.

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .