Menü Bezárás

Fertőszentmiklós is beszáll a kerékpározás elleni harcba

A zebrán kerékpárral való áthaladás szabályossága régóta képezi vita tárgyát a kerékpáros közösség és a hatóságok között. Utóbbiak váltig állítják, hogy a KRESZ mindezt tiltja, előbbiek szerint viszont még senki nem tudta megmutatni azt a konkrét paragrafust a KRESZ-ben, ahol ez le lenne írva (megjegyzem, jómagam sem találtam ilyet).

Az ország számos ponját követően Fertőszentmiklós több kerékpáros átvezetésénél is kihelyezésre kerültek a hirhedt információs táblák. Látszik, hogy maga a kihelyező is érezte, hogy itt azért rezeg a léc, hiszen a korábban több városban megjelent „Hajtva tilos/Tolva szabályos” táblakombináció helyett itt csak a visszafogotabban és óvatosabban fogalmazó „Tolva szabályos” felirat került ki.

tolva szbályos
Tolva szabályos. Meg nem tolva is, csak azt elfelejtették kiírni 😉

Nos, az említett helyeken Fertőszentmiklóson kerékpáros átvezetés van a zebra mellett az útra festve, szóval természetesen nem tilos a zebra széle és a felfestett átvezetés sárga csíkjai közötti részen kerékpárral áthajtani az út túloldalára. Az más kérdés, hogy a kerékpárosnak áthaladás előtt elsőbbséget kell adnia, de ez magától értetődő, hiszen ezt a képen látható elsőbbségadás kötelező tábla megköveteli. A kihelyezett tábla így félrevezető és tökéletesen semmitmondó. Nem hazudik, mert tolva valóban szabályos, de hiányos információt közöl, mert ugye hajtva is szabályos. A táblák árát fordíthatták volna valami hasznosabb célra is, mert ez ebben a formában kb. olyan, mintha azt rakták volna ki, hogy „Vagy megnyered a lottó ötöst vagy nem”.

Fertőszentmiklós úttörő volt a kerékpáros infrastruktúra fejlesztésében, itt létesült például a Soproni járás területén az első kerékpársáv, Sopront évekkel megelőzve. Ez az intézkedés viszont most hatalmas dislike. Azt már csak halkan jegyzem meg, hogy ha a Szent István utcai kétoldali kerékpársáv a Szerdahelyi utcában és a Rákóczi utcában is tovább folytatódna és a kerékpáros forgalom a természetes forgalmi irányok szerint haladna, ahogy az a „kerékpárút-építési láz” előtti időkben volt, akkor nem lenne szükség a jelenlegi kerékpárutat egyszer átvezetni az út túloldalára, majd megint visszavezetni és így a cikkben körüljárt probléma nem is létezne.

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .