Menü Bezárás

HÁROMMILLIÁRD forintból újul meg a Szent Mihály templom és környezete

Mintegy hárommilliárd forint összköltségből újul meg a Szent Mihály templom és közvetlen környezete. A város legnagyobb középkori temploma megújult berendezéseket, karzatot, díszítőfestéseket kap, de restaurálják a falképeket, helyreállítják a a kőpadlót, a fém, illetve fa berendezési tárgyak egy részét is.

A felújítás érinti még az orgonát, valamint új, színes ólmozott üvegablakokat is kap a templom, illetve kiállítótereket is létrehoznak a templomtorony egyes szintjein. A Magyar Kurír szerint további cél a templomkert megújítása, a kerítés felújítása, növénytelepítés, valamint burkolati és kertépítési munkák is lesznek, illetve a kőelemeket is restaurálják.

Cél a templom, illetve a hozzá kapcsolódó sekrestyésház épített örökségnek fejlesztése, a hitélet megismertetése a templom értékeinek, középkori falfestményeinek, szobrainak újszerű bemutatásával. A sekrestyésházban a kiállítóterek mellett a látogatók fogadására alkalmas kávézót, ajándékboltot, valamint egy kisebb rendezvénytermet alakítanak ki. A kiállítóterekben az élményelemeket jelentő technikai fejlesztések, interaktív bemutatási formák kerülnek előtérbe. (Magyar Kurír)

A munkálatok már zajlanak, a templom egyik oldala felállványozásra került, a környező sekrestyésház is munkaterületté vált már. A projekt várhatóan 2020-ban fejeződik be, addigra a soproniak egy teljesen megújult templomot kapnak.

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .