Menü Bezárás

Így fest most a Fertő menti kerékpárút

Úgy tűnik, a szezonon kívüli kerékpáros turizmusra, vagy esetleg a kerékpárút hivatásforgalmú használatára már nem adnak a Fertő menti kerékpárutat (Eurovelo 13, B10) karban tartó önkormányzatok (legalábbis a magyarországi szakaszon).

txdjq

Ma Soprontól egészen Fertőszéplakig kerekeztem, és amit tapasztaltam, az eléggé kiábrándított.

WP_20151110_14_25_41_ProA kerékpárút, leginkább a települések közötti szakaszokon egyáltalán nincs takarítva, a rengeteg lehullott lomb pedig vizenyős, nedves, csúszásveszélyes. Emellett kerékpárutat félig elfoglaló autóval, településen belül pedig gyalogkerékpárutat félig elfoglaló turistabuszokkal, illetve teljesen elfoglaló traktorral is találkoztam, ez utóbbi utánfutójára épp fát rakodtak, azt valószínűleg máshogy nem is tudták volna megoldani. Kerékpárosokkal is alig találkoztam, Soprontól indulva az első delikvensek Hegykőn jelentek meg.

WP_20151110_14_36_29_Pro WP_20151110_14_42_27_ProKérdem én, a kerékpárutakat tényleg csak arra a pár későtavaszi, nyári, koraőszi hónapra építjük, karbantartásuk, takarításuk a szezonon kívül már nem lényeges? Balf és Fertőboz között természetesen még mindig ott figyel az a letört faág, ami már tavasszal is zavarta a közlekedést, és a nyárfák által felnyomott aszfaltot sem javították ki… A képek a kerékpárút különböző szakaszain készültek, Fertőboz és Fertőszéplak között.

WP_20151110_14_57_29_Pro

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .