Menü Bezárás

Ilyen volt a Tízforrás második napja

A tegnapi nap sem telt fesztiválhangulat nélkül, mi ezúttal hidegségi és nagycenki programokat választottunk. Este 6 órakor kezdődött a Görömbő Kompánia mesés táncos műsora a Toronhegyi pajtában. Már maga a helyszín is egyedülálló, hiszen Grubits János „pajtatulajdonos”, helyi fafaragó egy mesés birodalmat alakított itt ki magának, ami közösségi rendezvényeknek is gyakran helyet biztosít.

A Torohegyi pajta Hidegség Nagycenk felőli végében található.
A Torohegyi pajta Hidegség Nagycenk felőli végében található.

Itt az egybegyűlt gyermekek — és persze szüleik — nagy örömére a Görömbő Kompánia mondott rendhagyó, interaktív, élőzenével színesített mesét, melynek a végén a közönség még táncra is perdült. Az eseményről készült képriportunk alább megtekinthető.

A díszes kompánia előadása után sietnünk kellett, hogy átérjük a nagycenki Alkotóház udvarán egy órával később kezdődő XII. Hársfa Fesztiválra, mely az utóbbi évek óta már szintén részét képezi a Tízforrás Fesztiválnak.

A Hársfa Fesztiválnak a nagycenki Alkotóház adott otthont
A Hársfa Fesztiválnak a nagycenki Alkotóház adott otthont

A rendezvényen Csorba János polgármester köszöntőjéből többek között azt is megtudtuk, hogy jövőre Fertőboz is csatlakozni fog a Tízforrás helyszíneihez.

Csorba János nagycenki polgármester beszédet mond
Csorba János nagycenki polgármester beszédet mond

A rendezvényen a néptáncé és a népzenéé volt a főszerep, tekintse meg képriportunkat:

Éjszakára sem maradtunk program nélkül, bár kisebb dilemmát jelentett, hogy a hegykői szabadtéri színpadon zajló színházi előadást vagy a nagycenki hársfasorra meghirdetett éjszakai túrát válasszuk. Végül az utóbbi mellett döntöttünk és nem csalódtunk, hiszen Huiber Edit történész kalauzolásával rengeteg érdekes információt tudtunk meg Nagycenk település és a kastély bejáratától induló hársfasor múltjáról és jelenéről. Egyedül a szúnyogok csípkelődtek velünk néha, de nem tudták elvenni a lelkesedésünk. Túravezetőnk elmondta, hogy a mostanihoz hasonló séta egyéb alkalmakkor, pl. a Múzeumok éjszakáján is megrendezésre kerül.

A nagycenki kastély éjszakai díszkivilágítása a hársfasorról fényképezve
A nagycenki kastély éjszakai díszkivilágítása a hársfasorról fényképezve

Ennyit a tegnapi napról, na de lássuk, mi vár még minket ma:

  • 18:00-kor kezdődik az Összecsengés címet viselő kiállítás megnyitója a Toronhegyi pajtában, ahol egy igencsak érdekesnek ígérkező divatbemutatót is megtekinthetünk majd, nemezelt ruhákat viselő modellekkel.
  • 19:30-kor pedig egy igazi nagyágyú, a Quimby pörgeti majd fel a szabadtéri színpad látogatóit. Aki látta már őket élőben, az tudja, hogy a fiúk mindent beleadnak, ezért nem mindennapi koncértélményt borítékolok!

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .