Menü Bezárás

Jogos? Komplett utcákból lett magánterület Sopronban

A Schármár Károly utca két oldalán, valamint a Fehér Dániel utca SPAR felőli végén évek óta van kapu, melyet távirányítóval lehet nyitni gépjárművek számára. Ezek mellett van gyalogos kapu is, ami idáig nyitva volt. Idáig, ez a kulcsszó.

Nemrégiben ugyanis hermetikusan lezárták a környéket (kb mint a szerb-magyar határt), magánterületre hivatkozva. Egy helybélitől tudom, hogy a telkek, melyeken az említett utcák is vannak, magánterületnek minősülnek. Valószínűnek tartom, hogy a lakók pedig nem akartak átjáróházat a nyugodt környékükből, korábban ugyanis egy valós közlekedési alternatíva volt ez akár biciklivel is, a piac és az Újteleki utca között.

Mégis, valahogy indokolatlannak tűnik, hogy utcákat szögesdróttal (szó szerint) barikádoznak el a külvilágtól, miközben szerves részét képeznék a városi ökoszisztémának. De mi van, ha látjuk, hogy bent rosszul lesz valaki, és nem tudunk segíteni, mert nem tudjuk a kódot? Mi van, ha meglátogatnánk egy ismerősünket, aki az említett területen lakik, de nem tudunk bejutni hozzá? A tűzoltók, mentők, rendőrség, kéményseprők mind tudják a kódot, vagy van kapunyitójuk? Költöztetők, ételfutár, Family Frost…

Magánkézben lévő utcákból egyébként volt már probléma a városban, ezért lett például a Pihenőkereszt lakóparkban is csak hosszú évek után közvilágítás, illetve ezért van most is balkáni állapotban a Gyár utca aszfaltburkolata.

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .