Menü Bezárás

Kazáncsere programot hirdetnek – Burgenland legöregebb kazánját keresik

Környezetkímélés tekintetében nem ismer határokat a burgenlandi tartomány: a már meglévő támogatási programhoz további vissza nem térítendő állami támogatást adnak ha valaki lecseréli az öreg fűtésrendszerét egy modern biomassza kazánra vagy hőszivattyúra. A program indításaként egy nyereményjátékot is indítanak: összesen 6000 euro értékben díjazzák Burgenland legöregebb kazánját abban az esetben, ha nyugdíjba vonul…

„A régi kazánok az egyik legnagyobb levegőszennyezők, míg a mai modern fűtési rendszerekkel jelentős pénz spórolható, ráadásul a környezetet is kevésbé terhelik. Éppen ezért a célunk világos: segítünk a burgenlandiaknak, hogy pénzt spórolhassanak, mindeközben újabb jelentős lépéseket teszünk környezetünk érdekében” – sorolta az előnyöket Hans Niessl burgenlandi tartományfőnök keddi sajtótájékoztatóján.
Fosszilis hőtermelő berendezés cseréje esetén eddig is 30%-ot átvállalt az állam a lakosságtól, ha 1500 és 2600 € érték között váltották ki egy új megújuló energiaforrást használó berendezéssel. Az újonnan induló bónuszprogram keretében további 300 € támogatást adnak mindent égető kazán cseréje esetén, 400 €-t gázkazán esetén, míg egy olajkazán cseréje esetén 500 €-val ösztönzik a lakosságot a beruházásra.
A Burgenlandische Energie Agenturral karöltve egy nyereményjátékot is hirdet a tartomány: keresik a legöregebb még üzemelő kazánt. Ha a tulajdonosa hajlandó múzeumba küldeni régi fűtésberendezését akkor akár 3000 euro ütheti a markát. A második legöregebbnek 2000 euro, míg a harmadik helyezettnek 1000 euro jár. Jelentkezési határidő: április 30. További részletek: www.eabgld.at/heizkesselcasting

Nyitókép: Bgld. Landesmedienservice

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .