Menü Bezárás

Kigyulladt az egykori Déli pályaudvar épülete!

A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint ma kora reggel lángok csaptak fel az egykori Déli pályaudvar épületében, amiben jelenleg pizzéria működött. باي بال الكويت Az oltás még órákig is eltarthat.

IMG_0441
A soproni, kapuvári és csornai hivatásos tűzoltók mellett a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is a helyszínre vonult, ők irányítják az oltási munkálatokat – közölte hétfőn reggel a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.
Az épületből kihoztak négy gázpalackot, ezeket a tűz nem veszélyeztette. Egy embert is kikísértek az égő épületből, ő az első helyszíni információk szerint nem sérült meg az eset kapcsán.
A tűzoltók készülnek a lemezborítású épület tetőzetének megbontására, emellett több vízsugárral támadják a lángokat és védik a szomszédos épületet.

Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

IMG_0436

A soproni Déli-pályaudvar több, mint 150 éves múltra tekint vissza:
Sopron város első vasútállomását, mai nevén Sopron-Déli pu-t 1847-ben építette a Sopron-Bécsújhelyi Vasút. Az akkori állomásnak különlegessége volt, hogy falazott pilléreken álló önálló vonatfogadó csarnokot (fedett peront) építettek az állomáson. 1865-ben adták át a forgalomnak a Déli Vasút Szombathely-Sopron szakaszát. Az új pálya dél felől csatlakozott az állomáshoz.
Az 1876-ban kiépült Győr-Sopron-Ebenfurth vonalon (GySEV) másik állomást építettek a városban, ez a mai Sopron nagyállomás.
Jelen állomás később a Déli Vasút saját állomása volt (nevét is innen kapta). لعبة روليت مباشر 1902-ben több csomóponti állomás korszerűsítésével egy időszakban átépítették. A Déli Vasút felvásárlásával az állomás is a MÁV-é lett, egészen a 90-es évek végéigig a MÁV vonatok zöme (akkor még Sopron-Szombathely MÁV vonal volt!) erről a pályaudvarról indult és ide érkezett. البولو Az utolsó menetrend szerint közlekedő vonat 1998. május 23-án indult az állomásról.

Forrás: www.vasutallomasok.hu

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .