Menü Bezárás

Kossuthkifli: Soproni helyszínekkel vasárnaptól a Duna televízióban / videó

Bemutatásra kerül vasárnap a Duna televízió csatornáján, a Sopronban is forgatott Kossuthkifli című sorozat. Az első rész Március 15-én 20.55-kor lesz látható, ami egy több szálon futó, romantikával fűszerezett, „gyaloggaloppos”, XIX. századi „road movie” a készítők szerint.

Fehér Béla 2013-ban Aegon-díjra jelölt regénye, a Kossuthkifli alapján forgatott azonos című tévésorozatot Rudolf Péter, rendező-forgatókönyvíró-producer. A hatrészes, epizódonként 52 perces széria főszereplői Lengyel Tamás, Nagy-Kálózy Eszter, Trokán Nóra, Kálloy Molnár Péter, Reviczky Gábor, Haumann Péter és Kőszegi Ákos.

A soproni forgatás helyszínén készült interjúk itt láthatóak:

Rudolf Péter a filmről:

„A regény végtelen szabadságát, szemtelenségét, sokrétegűségét kell visszaadnunk
a film nyelvén, a legmodernebb filmes megoldások teljes tárházát felvonultatva.
Van egy több szálon futó kalandfilmünk. Egy XIX. századi road movie-nk, megspékelve a magyar mesevilág mítoszaival, „gyalog galoppos” játékossággal. Ennek az eklektikának a felvállalása, és persze túlzásoktól mentes kibontása lehetőséget teremt egy új, egyedi formanyelv megteremtésére.
A Kossuthkifliben minden romantikus fordulat, ármány, dörrenő lövés és misztikum, nyelvi lelemény rólunk szól, magyarokról. A 48-as forradalom által egyszerre felemelt és sújtott, hősies és szánalmas, megosztott és összekapaszkodó magyarokról. Szeretettel. Öniróniával.”

L.L.ZS.

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .