Menü Bezárás

Leköszön Hans Niessl

18 év után lemond a burgenlandi SPÖ elnöki tisztjéről, illetve Burgenland tartomány kormányzóságáról is Hans Niessl. Ezt ő maga jelentette be szombaton, a Szociáldemokrata Párt Burgenlandi kongresszusán, Felsőőrben. Követője Hans Peter Doskozil, egykori tartományi rendőr-főkapitány, majd országos védelmi miniszter lesz, aki jelenleg pénzügyi- és kulturális ügyekért felelős tartományi tanácsosként tevékenykedik az Őrvidéken.

Hans Peter Doskozil és Hans Niessl. Fotó: Gregor Hafner / BVZ

Doskozil 2019 február 28-án váltja a párt és a tartomány élén is Niessl-t, a szombati pártkongresszuson 98,4% támogatta őt. „Egy csodálatosan működő pártot adok át, mely kész a nyitásra„, mondta beszédében Niessl. Doskozil beszédében kitért arra, tovább akarja vinni a tartományt a már megkezdett úton, melnyek mottója „Együtt Burgenlandért”. Ennek értelmében a minimálbért 1700 euróra akarja emelni a tartományban, de szóba került a gyermeknevelés, a szakmunkás képzés, az ingázók, és a tartományi biztonság helyzetének javítása is. Önkéntes egyesületeket és civil szervezeteket további támogatásáról biztosított a jövendőbeli tartományfőnök.

Hans Peter Doskozil, jövendőbeli tartományfőnök. Fotó: SPÖ Burgenland

A pártkongresszuson Felsőőrben egyébként mintegy 2000-en vettek részt, többek között olyan prominens személyiségek is, mint Christian Kern országos pártelnök, Michael Ludwig, Bécs jelenlegi-, illetve Michael Häupl, Bécs előző főpolgármestere, Karintia tartományfőnöke, Peter Kaiser, és még sokan mások…

Ez is érdekelhet

1 Comment

  1. Pingback:Új tartományfőnök Burgenland élén – IkvaHír

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .