Menü Bezárás

Logikátlankodás Kismarton vasútállomásán

Kismarton (Eisenstadt) tartományi főváros, Burgenland székhelye. Méretéből következik, hogy nem rendelkezik túl nagy vasútállomással, ám annál nagyobb forgalmat bonyolít azon. A városon keresztül a Pannoniabahn halad, a vasútállomás pedig a városmagtól délre fekszik, ami a lakóvárosrészt és az iparnegyedet választja el egymástól. Több vágánnyal rendelkezik, ebből három az, ami fogad és indít vonatokat.

WP_20151028_13_07_56_ProA néhány évvel ezelőtti felújításkor úgy képezték ki a 2. és 3. vágány közti peront, hogy csak a felvételi épület felé, azaz a város irányában lehet fel- és lejönni róla. A peron végén tiltó tábla jelzi, hogy arról a másik irányba szabadna menni, ám ez teljesen logikátlan. A város délkeleti részén, az iparnegyedben van ugyanis több iskola, így az FH Burgenland, a Pädagogische Hochschule, stb., amelyek hallgatói közül is jócskán van olyan, aki vonattal érkezik. Annak pedig papíron meg kell kerülnie az egész állomást, majd vagy a körforgalomnál, vagy a PENNY-BIPA parkolóján keresztül visszafordulnia. Na most ezt persze senki nem csinálja, több kis ösvény vezet az – egyébként a peronokkal párhuzamos – útra. Próbálták szalagokkal is korlátozni az itt való közlekedést; hiába.

WP_20151028_13_10_49_Pro WP_20151028_13_08_14_ProA legjobb megoldás az lenne, ha szépen csinálnának akár betonból egy járdát, a sínek közé pedig fából átjárhatóságot, mint amilyen amúgy is vezet a középperonhoz. A tiltó táblákat pedig már el is lehetne takarítani. Amíg ez meg nem történik, marad a vágányokon való átbukdácsolás.

WP_20151028_13_08_32_Pro WP_20151028_13_08_07_Pro

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .