Már 3 helyen is lehet e-cart tölteni Sopronban

Browse By

A magas károsanyag-kibocsájtás, a drága üzemanyag árak, meg úgy összességében a környezettudatosság egyre inkább arra ösztönöznek sokakat, hogy hagyományos gépjárműről elektromos autóra váltsanak. Ezt a magyar kormány is támogatja, illetve Ausztriában is több tartományban támogatást élveznek az elektromos autók.

Az elektromos jármű megléte azonban nem elég, azt valahol tölteni is kell. És szerencsére Magyarország és Ausztria is egyre jobb helyzetben áll ezen a téren. Bár egy e-cart otthon is lehet tölteni, a közterületeken, illetve közforgalom számára megnyitott magánterületeken elhelyezett töltők gyorstöltők, melyek gyakran több szabványú csatlakozót is támogatnak.

Sopronban immáron 3 helyen is tölthetünk elektromos autót. Az egyik hely a Sopron Plaza parkolójában található, ezt információink szerint az ELMŰ üzemelteti. A másik a Bánfalvi úton, a Full-Sopron Kft. üzemanyagtöltő-állomásának területén található. A harmadikat pedig nemrég adták át, mégpedig az INTERSPAR parkolóházában. Ez az evopro töltő autótípustól függően akár egy óra alatt feltölti a jármű akkumulátorát, és egyszerre két kocsi töltésére alkalmas.

Értékteremtő osztrák családi vállalkozásként fontos számunkra az innovatív és környezettudatos megoldások támogatása Magyarországon is. Modernizációs programunk keretében elektromosautó-töltő állomásokat telepítünk a fő közlekedési csomópontokban található hipermarketek parkolóiba az idei évtől kezdve, szakaszosan. Az első ilyen berendezést az osztrák-magyar közös kultúra szimbolikus helyszínén, a soproni INTERSPAR-nál használhatják az autósok.”- mondta Maczelka Márk kommunikációs vezető.

E-Tankstellen-finder.com

Holtoltsek.hu