Browse By

Nem bírják Sopronban a magyar üzletláncok

Három olyan magyar élelmiszerláncot ismerünk, ami országosan elérhető, nevezzük is meg, Reál, Coop, CBA. Ezek közül kettőnek köztudottan kormánypárti hátszele is van, ám ez ugye ott meg is bukik, hogy sok üzletet franchise rendszerben üzemeltetnek. De nem Sopronban! Itt ugyanis az elmúlt néhány hónap során 2 Coop*, és 1 CBA zárt be, ezzel összesen 2db Coop van a városban, emellett pedig 1db CBA (meg valami soproni depó, plusz egy nagyker), illetve 1db fullos Reál maradt (Reál Pont van több is).

A Plaza CBA-ról azt az információt kaptuk, hogy azt a központ üzemeltette, és a továbbiakban nem tervezik, hogy ismét CBA, vagy esetleg Príma üzletet nyissanak a bevásárlóközpontban, vagy akár városban úgy amblock.

A Polus Coop által üzemeltetett bolt, mely az Akkord Áruházban működött franchise rendszerben, az üzlethelyiség bérbeadásával kapcsolatos nézeteltérés, árkülönbözet miatt zárt be, ezzel is bezárva a város egyik legfelkapottabb bevásárlóutcájában a magyar tulajdonú üzletlánc üzletét. (Mondjuk tény, hogy a környék se korábban, se most nem fest túl jól, mindent elborít a szemét, kátyúk, igénytelenség.)

<A Sopvid-Coop 99 Zrt. által üzemeltetett balfi Coop üzlettel kapcsolatos részletek a cég kérésére eltávolítva>

Helyreigazítás

Különleges helyzet ez, Sopron Magyarországhoz tartozik, de mintha nem is lennénk az ország része, persze Ausztriáé se, vagy nem is tudom. Még a végén az is bekövetkezhet, hogy a Cyberpress trollkodása valósággá válik, bár biztosan nem úgy, ahogy megírták, a Billa ugyanis sosem volt, és nem is lesz hipermarket, de egy Merkur -t el tudnék azért képzelni a Sopron Plaza -ban, vagy akár a Baumax helyén, ha már a magyar üzletláncok sorban építik le soproni érdekeltségeiket.