Menü Bezárás

Olvasónk jelezte a problémát, mi továbbítottuk, a Sopron Holding pedig azonnal elkezdte a javításokat!

Egy olvasói felkérésnek eleget téve látogattam ki az Ibolya úton található játszótérre. Bizony, most hogy kisütött a nap és nem borítja a sár és latyak a közterületeket, sok kisgyermekes család látogatja a játszótereket, ahol a jó levegőn, biztonságban tudhatja gyermekét. Persze ez utóbbi csak akkor igaz, ha a játszóalkalmatosságok valóban megfelelnek a biztonsági előírásoknak. Az említett meglátogatott játszótér az Ibolya út 11-es szám melletti területen van, ahol már a bejáratnál egy félig-meddig hiányos kapu fogadja a látogatókat, ahol a léc ugyan megvan, de bizony érdekes látványt nyújt.

Először a csúszdás-mászókát vettem célba, ahol egy korhadt padlórészre lettem figyelmes, de jobban szemügyre véve ezt az egyébként jópofa és korszerű találmányt, bizony egy billegő padló is lebukott.

Igazából az alábbi képen látható hintának nem tudom a hivatalos elnevezését, így legyen mondjuk Hintakosár, ami a következő áldozat volt. Itt kitört műanyagalkatrészek vannak, ahová esetleg beszorulhat a kisebb gyerekek keze, sőt talán meg is sérthetik azt, így nem éppen egy bizalomgerjesztő eszköz.

A homokozó jelenleg így néz ki, ami mondjuk így februárban szerintem többé-kevésbé normális, talán majd az éves karbantartás és némi homok ezt is rendbe teszi.

A többi játszóalkalmatosságnál is voltak hiányosságok, pár védőkupak hiánya, illetve fafogantyú elöregedése, de ezek talán nem olyan mértékűek, hogy balesetvédelmi szempontból jelentősek lennének, de azért egy kis javítgatás és pótlás nekik is kijárna. A félig beborult kerítésről nem is beszélve, ami ugyan nem balesetveszélyes, de elég rossz látványt nyújt.

No de, ezzel nem érhetett véget ez a kaland, így mellékelve pár fotót a Sopron Holding segítségét kértem, ahol készségesen, szinte azonnal megtették a szükséges lépéseket.

A Sopron Holding Zrt. munkatársai azonnal intézkedtek a balesetveszély megszüntetése érdekében. A bejelentést követően, azonnal megtörtént a kerítés kapujának javítása, valamint a korhadt palló elemet is kicserélték, illetve a későbbiekben a többi elem is cserélve lesz. A fészeküléseshinta kosara sajnos nem javítható, így ez beszállításra került a telephelyre a felmerült balesetek elkerülése érdekében. Sajnos egy hinta-elem teljes cseréjének költségvonzata nagyon magas, azonban a Sopron Holding Zrt. célja az, hogy tavaszig, mire a gyerekek újra birtokba veszik a játszóteret, megoldást találjon a problémára. A város közterületi játszótereinek ellenőrzése folyamatos, ennek ellenére szívesen vesszük a bejelentéseket, amelyek alapján intézkedni tudunk. – tájékoztatott Pandur Gyöngyi, Igazgatási irodavezető. 

Úgy gondolom, hogy példa értékű ahogy kezelte a problémát a Sopron Holding Zrt. és köszönet jár érte. Azonban nem szabad elfelejteni, hogy nekünk is nagy a felelősségünk,  hiszen fontos, hogy parkjaink és közterületeink tisztaságára és épségére együtt vigyázzunk. Óvjuk, védjük parkjainkat, játszótereinket, hiszen ezek a mi pihenésünket, kikapcsolódásunkat szolgálják.

L.L.ZS.

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .