Menü Bezárás

Sopronba jöhet a Media Markt

Végre Sopronba érkezhet a Media Markt, de nem úgy, ahogy az ember elsőre gondolná. A Media Markt Retail Cooperation Kereskedelmi Kft. ugyanis Magyarországon kilenc TESCO hipermarketben üzemeltethet eladótéren belüli, szakosított, műszaki fogyasztási cikkeket árusító üzletet. Eközött a 9 áruház között pedig Budapest, Veszprém, Baja, Esztergom, Szekszárd, Dunaújváros, Kaposvár, Tatabánya mellett ott van Sopron is.

A Gazdasági Versenyhivatal már meg is állapította, hogy nem jár káros versenyhatásokkal a Media Markt irányításszerzése egyes Tesco áruházak elektronikai üzletága felett.

A GVH az MTI-vel azt is közölte, hogy országosan, illetve településeken is vizsgálta az összefonódás lehetséges versenyhatását a műszaki fogyasztási cikkek kiskereskedelmi értékesítésének piacán, megkerestek számos, a magyar piacon jelen lévő versenytársat is. Az elemzés során arra a következtetésre jutottak, hogy az összefonódás miatt a piaci koncentráció csekély, a versenyt nem veszélyeztető mértékben változik országosan és lokálisan egyaránt. Döntésében a GVH mérlegelte a tranzakció várható előnyeit is, különös tekintettel a fogyasztókat érintő kedvező hatásokra.

A TESCO hipermarket műszaki osztálya manapság

A soproni TESCO hipermarket műszaki osztálya egyébként már egy jó ideje elég üres, talán már készülnek a Media Markt érkezésére, ami eddig Sopronhoz legközelebb Bécsújhelyen és Szombathelyen volt fellelhető.

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .