Menü Bezárás

Szeméthegyek a körgyűrűn túl

Sopron az elmúlt években számtalan fejlesztésen esett át, legyen szó a történelmi belváros megújításáról, a Várkerület korszerűsítéséről. Ezeken a helyeken általában jó már a hulladékgyűjtő-ellátottság, a Várkerületen konkrétan 15 méterenként van egy (sajnos nem szelektív) kuka, azonban valakiknek ez sem elég, megtalálják a módját, hogy szemeteljenek…

IkvaHír: IMG 20180204 164329 - indafoto.hu

IkvaHír: IMG 20180204 163340 - indafoto.hu

A Várkerülettől kívül eső területek valahogy mindig kimaradnak a fejlesztésekből, valamiért ide újabb kukák sem kerülnek sosem. Ilyen például a „történelmi külváros” több közterülete is, a Rózsa utca, az Ikva sor és környéke, a Balfi utca, Halász utca, Botond utca… Eleve az Ikva patak, azaz hírblogunk névadója is elég hányattatott sorsot él át, az utóbbi 1-2 évtizedben mostohája lett a városnak a vízfolyás és környéke. Ezt leginkább abban lehet tetten érni, hogy szépen nyírt fű, jól karbantartott fák, pihenőpadok helyett kutyaürülék, minden elborító kommunális hulladék és gondozatlanság a jellemző. És ez bizony túlnyomórészt a lakosság bizonyos köreinek hibája.

IkvaHír: IMG 20180131 122930 - indafoto.hu

IkvaHír: IMG 20180204 164251 - indafoto.hu

Nem sokkal jobb a helyzet a Halász utca, Balfi utca, Botond utca környékén sem. Több oktatási intézmény is található itt, ennek ellenére senki nem zavartatja magát azügyben sem, hogy a vízelvezető árokban halmozódik az eldobott szemét, mindenfelé vigyáznunk kell, hogy kutyagumiba ne lépjünk, az itt-ott elhagyott egykori karácsonyfákról már ne is beszéljünk, az pedig már csak hab a tortán, hogy a füvet sem nyírják, meg az is, hogy senkinek nem szúr szemet a Botond utca-Virág utca sarkán egy két hete véletlenszerűen feltűnt lakossági hulladékgyűjtő, ami ki tudja, kié, és természetesen nem ürítik.

IkvaHír: IMG 20180204 163401 - indafoto.hu

IkvaHír: IMG 20180204 164431 HDR - indafoto.hu

A külső városfalon kívül is akad hulladék bőven, a Mély út-Storno Ferenc út kereszteződésében, a temető oldalában történt meg velem az az eset, hogy egy szombati napon két férfit kérdőre vontam, mégis mit képzelnek, hogy oda rakják le a tolikocsijukon szállított fotelokat. Arra a kérdésre, hogy hova vigyék ehelyett, mondtam, hogy ott van a Pozsonyi úton a zöldudvar, de erre persze azt a választ kaptam, hogy „akkor vidd oda te”. Szombaton persze a zöldudvar sincs nyitva, és gyalog amúgy is kvázi megközelíthetetlen, de tényleg nem lett volna jobb megoldás annál, hogy ide a bokrok közé lerakják a fotelokat, amik amúgy azóta is ott vannak más hulladék táraságában?

IkvaHír: IMG 20180128 143710 - indafoto.hu

IkvaHír: IMG 20180128 143719 - indafoto.hu

Amikor kiposztolok valami szeméttel kapcsolatos témát a Facebook oldalunkra, mindig számtalan komment érkezik, melyben írják, hogy  környékükön is hasonló problémák vannak. Legutóbb említették a Hosszú utca környékét, a Gyár utcát és a bezárt Akkord környékét, Jánostelepet, stb…

MÉG TÖBB MEGCSODÁLANDÓ HULLADÉK KÉPGALÉRIÁNKBAN!

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .