Menü Bezárás

Szeméttelepen kirándultunk

Hosszú idő után, áprilisban végre megnyíltak az időszaki lomtalanításokat helyettesíteni kívánó zöldudvarok ahová a közszolgáltatói társulás alá tartozó lakosok a meghatározott feltételek mellett szelektíven gyűjtött hulladékot helyezhetnek el. Szerettük volna élesben is kipróbálni a rendszert, így a szerkesztőségünkben felgyülemlett lim-lomokkal kilátogattunk a harkai úti hulladékudvarhoz.


Egy frissen aszfaltozott új út vezet a korábbi szeméttelep mellett kialakított új telephelyhez. A sintértelepet elhagyva először a zöldudvart találjuk bal kézre, majd a komposztálótelephez vezető utat. Első negatívumként a szűkös helyet említeném, hiszen hétköznap délelőtti ottjártunk ellenére is szinte „csúcsforgalom” volt. A hely azonban rendezett, a személyzet kiemelten figyeli, hogy minden hulladék a számára kijelölt megfelelő helyre kerüljön.
Fontos megemlíteni a háztartásonkénti kvótákat, amelyekről részletes tájékoztatást az STKH honlapján kaphatunk, azonban látszólag ezt nem veszik olyan szigorúan, hiszen mérlegelésre eleve csak a komposztálótelepnél van lehetőség.
Végezetül egyet jó szívvel tanácsolhatunk: városszéli illegális lerakók helyett inkább ezt a kulturált módot válasszuk ha megszabadulnánk néhány felesleges ház körüli dologtól.

A videóért hálás köszönet Michinek!

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .