Menü Bezárás

Tizenötezren a kismartoni kastélyparkban

Az elmúlt hétvégén került megrendezésre az idei második szabadéti fesztivál Kismartonban, a kastélyparkban. A „Lovely Days“ és a korábban megrendezett „Nova Jazz & Blues Night“ összességében tizenötezer látogatót vonzott, amellyel a szervezők elégedettek.

Az időjárás is közreműködött abban, hogy a fesztiválozók önfeledten szórakozhassanak, a rendezvények alatt ugyanis nem volt komolyabb vihar. Az elmúlt szombaton olyan kultikus osztrák zenészek érkeztek Kismartonba, mint a The Doors Alive-Tributeband, Uriah Heep, Zucchero vagy Kris Kristofferson.
A kastélypark atmoszférája egyfajta nyaralási hangulatot hozott el sokak számára, a színpad a kastély mögött helyezkedett el, az előtte lévő nagy füves terület pedig a közönség számára volt biztosított. 2015-ig egyébként mindkét fesztivál még Rétfalun/Wiesen lett megrendezve, de aztán a tartomány székhelyére költöztették őket. A látogatók pozitívan értékelték a fesztiválhelyszínt.
Schlossparkfestivals, Lovely Days, Festival, Eisenstadt, Schlosspark

Egyetlen dolog borzolta csak némiképp a kedélyeket, az pedig a hosszú sorbanállás volt. Az italkiszolgálásnál tömött sorok várakoztak, amik néhány fesztiválozó kedvét szegték, sokan azt mondták, a szervezés Rétfaluban jobb volt. Ennek ellenére a látgatószám mindkét napra, mindkét fesztiválra abszolút optimális volt, a szervezők már készítik a jövő évi programot.

(ORF Volksgruppen)

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .