Menü Bezárás

Új helyen a vérvétel a Soproni Gyógyközpontban

Február 16 –ától új helyen, a Soproni Gyógyközpont diagnosztikai tömbjében várják a vérvételre beutalt betegeket. A levett minták elemzése továbbra is a Központi laboratóriumban történik, ahova csőpostarendszer szállítja majd a vizsgálati anyagokat.
A megszokottnál sokkal komfortosabb körülmények között, világos és tágas váróteremben fogadják hétfőtől a vérvételre beutalt betegeket a Soproni Gyógyközpontban. A Központi laboratórium nagy forgalmú mintavételi egysége ugyanis átköltözik a diagnosztikai tömb földszintjére.

A vér- és vizeletvizsgálat az eddig megszokott rendszer alapján történik: a betegeket beutalóval fogadják 7 és 11 óra között, majd érkezési sorrendben, név szerint szólítják őket. A vérvétel mellett a leletkiadás is megszűnik korábbi helyén, a II-es épületben. A leletekért aznapi vérvétel esetében 13–15 óra között, korábbi napok vérvételei esetén 11–15 óra között, mikrobiológiai vizsgálatoknál pedig a mintavételt követő 3. napon 13 és 15 óra között lehet jelentkezni.
Az otthon levett vizsgálati mintákat (pl. vér, vizelet, orr- és torokváladék) továbbra is a megszokott helyen, a II-es épület földszintjén kell leadni.

Kémiai vizsgálatokkal kapcsolatban a 99/514-200/1465-ös melléken, mikrobiológiai vizsgálatokkal kapcsolatban a 99/514-200/1473-as melléken lehet felvilágosítást kérni.
Nem csak a komfortkörülmények javulnak, csökken a várakozási idő is. Nő a munkaállomások száma: egyszerre 6 betegtől tudják levenni a szükséges vérmennyiséget a szakemberek. Az egyedi azonosítóval ellátott fiolákat hamarosan csőposta rendszer szállítja a másik épületben működő laboratóriumi feldolgozó állomásra.
A csőposta rendszer végpontjait később összekötik a Sürgősségi Betegellátó Osztállyal, a Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás osztállyal, valamint a Patológiai osztállyal is. Így az ott levett minták is percek alatt elemezhetővé válnak, ezzel jelentősen gyorsul a diagnosztikai folyamat.

L.L.ZS.

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .