Menü Bezárás

Új peront kap Vulkapordány vasútállomása

Burgenland történetében eddig páratlan, rekordnagyságú pénzösszeget szánnak infrastrukturális fejlesztésekre mintegy 193 millió euró értékben (megközelítőleg 58 milliárd forint). Különösen fontos ez a nagy értékű állami invesztíció ebben a gazdaságilag nehéz időszakban – hangoztatta Hans Niessl burgenlandi tartományfőnök szerdán a vulkapordányi (Wulkaprodersdorf) vasútállomáson tartott sajtótájékoztatón.
Ebből a fenti összegből elkülönítve 1,107 millió euró összértékben építenek új magasperont Vulkapordány vasútállomáson. Az új középperonon át, akadálymentesen és biztonságosan közelíthetők meg a vonatok. Továbbá egy 60 méter hosszú, üvegborítású váróhelység is növelni fogja az utasok komfortérzetét. A beruházás szeptemberre készül el.
A vulkapordányi lesz a negyedik a GYSEV osztrák szakaszán megújulásra kerülő állomások között. Jövőre az utolsó hiányzó láncszem, Sopronkertes (Baumgarten) állomás felújítása következik, amely után tartósan biztosítható a vonatok mindkét irányban történő utascseréje (jelenleg délelőtt csak a Bécs felé, míg délután csak a Sopronkeresztúr (Deutschkreutz) felé tartó vonatok állnak meg).

Az állomások megújítása mellett a vasúti járműállomány fejlesztésébe is nagy összegeket fejlesztenek, emlékeztették a megjelenteket a sajtótájékoztatón. A 2014 novemberében megrendelt öt új Desiro ML motorvonat a 2016-os menetrendváltásra állnak forgalomban a GYSEV osztrák vaspályáin. A növekvő színvonalat pedig egyre több utas élvezi: a 2003-tól 2014-ig tartó időszak alatt 58%-kal emelkedett a Raaberbahn utasainak száma; tavaly mindez 1,5 millió utast jelentett.

Nyitókép: © Raaberbahn-Nabinger, balról-jobbra: Dr. Székely Csaba, a Raaberbahn igazgatója, Hans Niessl, burgenlandi tartományfőnök, Markus Krojer, Vulkapordány polgármester-helyettese és Alexander Baich, a Raaberbahn igazgatótanácsának helyettes elnöke.

Ez is érdekelhet

2 Comments

  1. Pingback:2015 a vasútállomás felújítások éve | IkvaHír

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .