Menü Bezárás

Új tartományfőnök Burgenland élén

Egy hete, február 28-án ünnepélyes keretek között hivatalosan is beiktatták Burgenland tartomány új kormányzóját, Hans Peter Doskozilt. Szeptember óta már tudható volt, hogy tavasztól ő lesz az Őrvidék új első embere, az eddigi tartományfőnök, Hans Niessl 19 év után adta át az irányítást utódjának, és teljesen kiszállt a politikából.

A burgenlandi tartományi parlament 33 jelenlévő képviselőjéből 20 szavazattal február 28-án hivatalosan is tartományfőnöknek választották Hans Peter Doskozilt. Az ő kinevezését követően egyébként a tartományi kormány három új tagját is feleskették. Doskozil Hans Niessl -t váltotta a tartomány élén, aki közel 19 évig volt kormányzó. Doskozil korábban burgenlandi tartományi rendőr-főkapitány volt, illetve tevékenykedett honvédelmi miniszterként is Ausztriában, legutóbb pedig tartományi tanácsos volt.

Christian Illedits tartományi tanácsos, Hans Peter Doskozil új tartományfőnök, Hans Niessl egykori tartományfőnök, Ägidius Zsifkovics megyéspüspök – Fotó: Presseservice Burgenland

A frissen megválasztott tartományfőnök a rendkívüli parlamenti ülés után sajtónyilatkozatban elmondta, „mindenki kormányzója akar lenni, és nem akar különbséget tenni észak és dél között”, emellett tovább szeretné folytatni a szociáldemokraták és a szabadságpártiak közös kormányzását is Burgenlandban.

Kiemelt kép: Presseservice Burgenland

 

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .