Menü Bezárás

Zebra lett a Hajnal téren, kerékpárosok, szevasztok!

Tavaly történt, hogy a soproni Hajnal téren, a Rák-patak felett átívelő egyik hidat lezárták a gépjárműforgalom elől. Az indok nem volt más, mint hogy egy közel 100 éves szerkezetről van szó, ami igencsak leromlott. Nemrég ugyan felújításra került, a gépjárműforgalmat azonban továbbra sem lehet ráengedni. Ehelyett úgy döntöttek, kijelölnek itt egy zebrát. A Kisalföld cikkében „zsiráfnyakúnak” nevezik ezt, ugyanis a zebra nem kapásból a hídba torkollik bele, hanem mellette egy kis járdadarabot alakítottak ki, úgy lehet a hídra jutni.

Azonban van itt egy bökkenő. Tök jó, hogy van itt zebra, meg értem én, hogy a gépjárműforgalmat nem lehet ráengedni a hídra, de a kerékpárosok megint kimaradtak. Mostantól ők ugyanis nem tudják használni a hidat, lévén, csináltak egy cuki szegélyt, ami természetesen nincs lehúzva, így legfeljebb azon a kis járdán kerékpározhatnának a kerékpárosok, ami meg ugye tilos.

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .