127 km 2 nap alatt! Futóverseny a Fertő tó körül + kerékpáros futam! Jelentkezz!

Browse By

Július 12-13.-án második alkalommal szervezik meg a Fertő tó körüli futást a sportág szerelemeseinek. A Sopron- Pátfalú (Podersdorf) -Sopron útvonalon megrendezendő versenyt hagyományteremtő szándékkal szervezik, de az októberi Bécs-Pozsony-Budapest ultramaratonon indulók számára ez remek előfutam is lehet. A sajtótájékoztatót a verseny egyik gyönyörű helyszínén tartották Fertőrákos és Fertőmeggyes (Morbisch) között. A városvezetést dr. Simon István és Abdai Géza alpolgármesterek, a szervezők részéről pedig Frank Tibor a Bécs-Budapest Ultramaraton (BBU) sportszakmai igazgatója illetve Kanizsár István technikai és koordinációs igazgatója képviselte.

Gyönyörű helyszínen egy remek kezdeményezés ez a verseny. – mondta köszöntőjében dr. Simon István, majd hozzátette, hogy a városvezetés bízik abban, hogy minél több résztvevő jelzi részvételi szándékát, hiszen minden adott ahhoz, hogy egy sikeres ultramaraton házigazdája lehessen Sopron és környéke.

Abdai Géza, Sopron alpolgármestere hozzátette, hogy új lehetőségeket igyekeznek teremteni a Fertő tó körül és ez is az egyik fontos állomása ennek a célkitűzésnek. Utalt az elmúlt időszakban megrendezett Sárkányhajó Fesztiválra illetve a Fertő tó átúszásra, melyek nagy népszerűségnek örvendtek. Kiemelte, hogy ennek a körfutásnak kulturális vonzata is van, hiszen a versenyzők természetvédelmi területen futnak, ezért is illesztették bele a Soproni Ünnepi Hetek programjába.

Frank Tibort, a Bécs-Budapest Ultramaraton Ktf. (BBU) sportszakmai igazgatója tájékoztatott a részletekről is. Elmondta, hogy az ultramaratonisták két nap alatt 127 kilométert tesznek meg. A mezőny Sopronból, a Tűztorony lábától indul, s az első nap az ausztriai Pátfaluba (Podersdorf) érkezik. Másnap onnan indulnak vissza a versenyzők a Sarród-Fertőd útvonalon, és körülbelül 15 órára érkeznek a soproni városi stadionba. Egyéniben, váltóban és négy plusz egy fős csapatokban lehet indulni, valamint kerékpáros kategória is lesz! Utóbbival “helytörténeti teljesítménytúrán” vehetnek részt a nevezők! A Fertő tó körfutással a BBU rövid távú célja az, hogy 2015-re a Bécs-Pozsony-Budapest ultamaraton útvonalát visszahozzák Sopronba, mert elmondása szerint ezt “jobban szeretik a versenyzők”. Terveik között szerepel, hogy két év múlva Bécset is kiveszik a programból, így Sopron és Budapest között “nemzeti futás” lesz. Sopron mint fő indulóhely és célállomás szerepel az ultramaratoni versenyben, ami a város iránti tiszteletet és elismerést is tükrözi. Tavaly 110 résztvevője volt a körfutásnak, idén 160 versenyzőre számítanak. A cél, hogy az indulók megcsodálhassák a Fertő-táj történelmi, építészeti és természeti értékeit.
Kanizsár István már a jövőbe tekintett és elmondta, hogy az elkezdett munkát folytatják és bíznak abban, hogy ez a rendezvény egy igazán népszerű és nagylátogatottságú versennyé növi ki magát.

A pontos részletekről, nevezésekről, egyéb tudnivalókról látogassátok meg a verseny hivatalos oldalát, amit az alábbi linken találtok:

http://bbu.hu/verseny/2-sorkor

L.L.ZS.

 

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com