Menü Bezárás

2017: Foglalkoztatottsági rekord Burgenlandban

Az előző év hasonló időszakához képest, illetve az előző hónaphoz képest is jelentősen csökkent a munkanélküliség Burgenlandban. A visszaeséssel Ausztria tartományai közül a harmadik helyre került az Őrvidék – írja az Őrvidékhír.hu.

Átlagosan 102.740 embert foglalkoztattak az Őrvidéken 2017-ben. Ők azok, akik nem egyéni vállalkozók. Ez új rekord, az előző évhez képest 5,7%-kal emelkedett a bejelentett munkavállalók száma. Az évben csökkent a betöltetlen álláshelyek száma a húzóágazatnak számító építőipari, irodai, fémipari, elektronikai és tömegközlekedési vállalatoknál.

Ha csak az óév hónapjait nézzük, 2017 decembere az abszolút rekorder, akkor 99.000 bejelentett munkavállaló volt a tartományban. 13.318 személy volt munka nélkül ebben a hónapban, ami az előző év hasonló időszakához képest is csökkenést mutat, méghozzá 8,1%-osat. Ausztria tartományai közül csak Stájerország (-13,5%) és Tirol (-12,7%) büszkélkedhet jobb mutatókkal.

(Őrvidékhír)

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .