Menü Bezárás

A Fertőnél izzadnak a legtöbbet

Nem véletlenül nevezik a térség (egy részét) Napországnak, egy évben itt elég sokat süt a Nap, persze ebből automatikusan nem következne a hőség is, de idén ez is bekövetkezett. Most, az idei negyedik hőhullám idején érdekes adatokat tettek közzé.

A ZAMG (Zentralanstalt für Meteorologie und Geodynamik) információi szerint a Fertő tó keleti partján, a Fertőzugban, Mosontarcsán (Andau) volt idén Ausztriában a legtöbb hőségnap. És ebben még nincs benne az eheti hőhullám! A településen a 2017-es nyár eddig eltelt 2 hónapjában 30 hőségnapot mértek. Hőségnap alatt egyébként azokat a napokat értjük, amikor a maximum hőmérséklet eléri a 30 Celsius-fokot.

Alig van lemaradva mögötte Burgenland tartomány székhelye, Kismarton, ahol már 29 hőségnap volt idén, de ebben sem szerepel még az eheti hőhullám. A térségben átlagosan 20 hőségnappal szoktak számolni egy évben. Hogy 2017 egy abszolút rekordot is hoz-e, azt még nehéz megsaccolni. 2003-ban ugyanis szintén Mosontarcsán 52 hőségnap volt, amitől azért még messze állunk.

Ez is érdekelhet

1 Comment

  1. Alexander

    Tisztelettel ! Kedves Szerkesztő, nem vagyok önjelölt karrierista, de az ötleteléshez és rádiózgatáshoz szívesen adok – mint alany – egy, de inkább kettő színes részletet. Címem radialmotorherr001@gmail.com Üdvözlettel ? Alexader

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .