Browse By

A kisbetűs sopronmédia

Az Ikvahír 2009 óta lakik az interneten, de ez nem önfényezésből kerül már rögtön az első mondatba, csupán ténymegállapításként. Sok idő, még több az interneten… Oldalak, mint a 9400hir, a HalloSopron, a Dies Urbis, a soproniak.hu tovatűntek. A tavalyi év ellenben változást hozott, nem is egyszer. Először jött a régi-új Cyberpress, nem sokkal később a Minden ami Sopron, az év második felében szintén egy régi-új szereplő tért vissza az Infosopron, az Infovárosok kínálatából. Jó biznisz az internetre tolni a kontentot, de még jobb ha a Facebookon is megosztjuk. Tudják ezt a Önkormányzatnál is, ilyen néven viszonylag jó ideje futott már a hivatalos oldal.

Aztán egy novemberi rendkívüli önkormányzati közgyűlésen döntöttek a Soproni Kommunikációs Központ Kft., vagy trendibb nevén az SKK megalakításáról. Akkor elsősorban a két televízió egyesítésén volt a hangsúly a sajtóhíradásokban. Még mindig novembert írunk amikor nevet váltott a hivatalos Facebook csatorna: Sopron Like. Fiatalosabb név, az tény.

sopronl

Ha a Sopron Like egy anyakönyvezett személy lenne, bizonyára személyiségzavarral küszködne

Szép lassan elindult az új televízió is, a Sopron TV, mellé a Soprontube Youtube csatornával őt követve az újév frissességével a nagybetűs Sopronmédia. Ami még mai is amolyan félkész stádiumban lenne, a Sopron Like Facebook oldal és a portál tartalma egyforma de még sem ugyanaz. Itt érdemes megjegyezni az év trollkodását is, ami sopronlike.hu címen fut. A legfrissebb hírről a kisalfold.hu-t vagy a médiatanács határozatait olvasók értesülhettek, netalántán azok, akik a friss domain neveket böngészik: Sopron Rádió néven fut tovább az egy évtizedes Nap Rádió.

sopronmedia

A félreértések elkerülése végett az Ikvahír tudatosan nincs a listán.

Sopron TV, Sopron Média, Sopron Like, Sopron Rádió… Végül is soproniak vagyunk, nincs benne semmi kivetni való. A Soproni Téma így ránézésre kilóg a sorból, névváltás helyett eredményesebb lenne melléje egy konkurenciát indítani(?) Végső soron egyébként is egy káeftével odébb van, ahogyan persze a rádió is (Pannon-Sopron Kft.).

Miután sikeresen összeállt a centralizáció, a médiaholding kérdezhetnénk, hogy ki látja el ezt a sok feladatot. A meghirdetett kaszting rejtélyesen ért véget. Bizonyára akiknek kell, úgyis tudják a választ. Mi meg minden csatornán azt nézhetjük, hallgathatjuk, olvashatjuk ami biztosan egy kiváló szakmaisággal szerkesztet központi anyag.