A kisbetűs sopronmédia

Browse By

Az Ikvahír 2009 óta lakik az interneten, de ez nem önfényezésből kerül már rögtön az első mondatba, csupán ténymegállapításként. Sok idő, még több az interneten… Oldalak, mint a 9400hir, a HalloSopron, a Dies Urbis, a soproniak.hu tovatűntek. A tavalyi év ellenben változást hozott, nem is egyszer. Először jött a régi-új Cyberpress, nem sokkal később a Minden ami Sopron, az év második felében szintén egy régi-új szereplő tért vissza az Infosopron, az Infovárosok kínálatából. Jó biznisz az internetre tolni a kontentot, de még jobb ha a Facebookon is megosztjuk. Tudják ezt a Önkormányzatnál is, ilyen néven viszonylag jó ideje futott már a hivatalos oldal.

Aztán egy novemberi rendkívüli önkormányzati közgyűlésen döntöttek a Soproni Kommunikációs Központ Kft., vagy trendibb nevén az SKK megalakításáról. Akkor elsősorban a két televízió egyesítésén volt a hangsúly a sajtóhíradásokban. Még mindig novembert írunk amikor nevet váltott a hivatalos Facebook csatorna: Sopron Like. Fiatalosabb név, az tény.

sopronl

Ha a Sopron Like egy anyakönyvezett személy lenne, bizonyára személyiségzavarral küszködne

Szép lassan elindult az új televízió is, a Sopron TV, mellé a Soprontube Youtube csatornával őt követve az újév frissességével a nagybetűs Sopronmédia. Ami még mai is amolyan félkész stádiumban lenne, a Sopron Like Facebook oldal és a portál tartalma egyforma de még sem ugyanaz. Itt érdemes megjegyezni az év trollkodását is, ami sopronlike.hu címen fut. A legfrissebb hírről a kisalfold.hu-t vagy a médiatanács határozatait olvasók értesülhettek, netalántán azok, akik a friss domain neveket böngészik: Sopron Rádió néven fut tovább az egy évtizedes Nap Rádió.

sopronmedia

A félreértések elkerülése végett az Ikvahír tudatosan nincs a listán.

Sopron TV, Sopron Média, Sopron Like, Sopron Rádió… Végül is soproniak vagyunk, nincs benne semmi kivetni való. A Soproni Téma így ránézésre kilóg a sorból, névváltás helyett eredményesebb lenne melléje egy konkurenciát indítani(?) Végső soron egyébként is egy káeftével odébb van, ahogyan persze a rádió is (Pannon-Sopron Kft.).

Miután sikeresen összeállt a centralizáció, a médiaholding kérdezhetnénk, hogy ki látja el ezt a sok feladatot. A meghirdetett kaszting rejtélyesen ért véget. Bizonyára akiknek kell, úgyis tudják a választ. Mi meg minden csatornán azt nézhetjük, hallgathatjuk, olvashatjuk ami biztosan egy kiváló szakmaisággal szerkesztet központi anyag.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com