Browse By

A lepusztult épületek nyomában – a Kisalföldes cikk nyomán

A Kisalföld hozott nemrégeiben egy ilyen témájú cikket, viszont ezt kiegészíteném néhány plusz képpel, olyan épületekről, amik még rontják a városképet, de a megyei napilap összeállításában nem szerepelt.

Pócsi utca, évek óta üresen álló lakóház, közvetlen szomszédságban egy borozóval…

Ötvös utca, lakatlan társasház(?), nemrégiben megrongálódott a tetőszerkezet, vagy legalábbis cserepek hullottak le, azóta elkerítették egy ilyen szalaggal, a gyalogos forgalomnak pedig a túloldali járdán kell bonyolódnia. A parkoló autómata se használható itt.

Schármár Károly utca, lakóház, régebben már cikkeztek róla, hogy a város egyik szégyenfoltja, ezt az is bizonyítja, hogy valaki évekkel ezelőtt rá is írta a ház falára.

Régi hűtőház (?) a Fenyő téri iskola mellett, anno 12 éve, mikor ide kezdtem járni, még egész szépen nézett ki, mostanra viszont katasztrofális állapotban van, legalábbis szerintem.

Áruházépület a Felsőlővér úton, 2001-ben zárta be a Tesco, azzal érvelve, hogy megnyitják a nagyáruházukat. Az akkori kiírás még most is az üveg mögött van, “A további üzemeltetés során feltehetően élelmiszer jelleggel a közeljövőben újra működni fog”. Erről is volt már jópár cikk a soproni sajtóban, semmi látható nem történt 9 év alatt (legfeljebb az amortizáció)

Nagyjából ennyi, nyilván van még egy pár, de mindenről én sem tudhatok. Szerencsére városunkban nem ez a legégetőbb probléma, a városkép viszonylag rendben van. Ezek itt a kivételek.