Browse By

Bevásárlóközpont lesz a cukorgyárból

Bevásárlóközpontot alakítanak ki a cinfalvi (Siegendorf) egykori cukorgyárbólírja a BVZ. Az épületkomplexumot a NOVOMATIC csoport vásárolta meg, mely játékgépek gyártásával foglalkozik, és nevét viseli például a soproni sportaréna is.

A jövendőbeli bevásárlóközpont kapcsán konkrétan Sopronból érkezve a jobboldali épületszárnyról van szó, mely mellett a Fachmarktzentrum is található. A tulajdonos tevékenységével ellentétben azonban játékterem, kaszinó nem kap itt helyet, bevásárlóközpontról szólnak a hírek. Mintapéldának a Wiener Neudorfi Nova Park szolgálhat, mely egyébként a Shopping City Süd közelében található, és helyet kapott benne automata kaszinó, több vendéglátóipari egység, hentesüzlet, és még sokminden más.

“Örülünk, hogy ez az öreg épület ismét funkciót kap” – mondta Rainer Porics, Cinfalva polgármestere. A munkálatok haladéktalanul elkezdődnek, és már 2016-ban el is készülhet az új bevásárlóközpont.

Cinfalván cukorgyár az 1850-es évektől egészen 1988-ig működött. Történeti összefoglalót itt lehet találni: http://regiowiki.at/wiki/Zuckerfabrik_Siegendorf

OLYMPUS DIGITAL CAMERA