Dr. Fodor Tamás: “Hiánypótló és egyben példaértékű az Erzsébet-program!”

Browse By

Az Erzsébet-program céljairól és eredményeiről tartott sajtótájékoztatót a Városházán Guller Zoltán, a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány kuratóriumi elnöke és Dr. Fodor Tamás polgármester.

Az Erzsébet-program, amelynek két alappillére a szociális üdültetés és a gyermektáboroztatás, széles társadalmi rétegeket érintve többek közt a nyugdíjasok, a nagycsaládosok, a fogyatékkal élők és a gyermekek számára biztosít kikapcsolódási lehetőséget. A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány által kiírt pályázatoknak köszönhetően több mint 400 ezer ember, köztük több mint 200 ezer gyermek jutott eddig üdülési és táborozási lehetőséghez.

  • A program első évében, 2012-ben 17 ezer, míg ebben az esztendőben már 34 ezer nyugdíjas élt ezzel a lehetőséggel.

  • A nagycsaládos pályázóknál az első évben több mint 20 ezer, míg idén mintegy 43 ezer nagycsaládos juthatott el üdülni, pihenni, kikapcsolódni.

  • Tavalyhoz képest megkétszereződött a fogyatékossággal élők számára meghirdetett Erzsébet-táborok száma, így őket már ipar és képzőművészeti alkotótábor, speciális atlétikai, foci, görkorcsolya, tenisz,torna és úszótábor, valamint tánc és drámatábor is várt.

A táborokban olyan értékeket határozott meg az Alapítvány, mint a környezettudatosság, az egészségmegőrzés, a kultúra és a sport szeretete, közösségépítés valamint a hagyományok ápolása. Az Erzsébet-programért dolgozik számos közéleti személy, hiszen a gyermektáborok egy részét művészek illetve olimpiai, világ-, és Európa-bajnok sportolók vezetik.

Guller Zoltán elmondta, hogy az Erzsébet-program egy rendkívül előremutató, sikeres szociális üdültetési rendszer, amelyet többek közt az Európai Nagycsaládosok Szövetségétől kapott elismerés is igazol. Az Erzsébet-program Magyarország megújulásának egyik jelentős mérföldköve és fontos szimbóluma is egyben, egyszerre ésszerű, méltányos, igazságos és szolidáris.

Dr. Fodor Tamás elmondta: „ Hiánypótló és egyben példaértékű az Erzsébet-program. Mindannyian büszkék lehetünk rá, hiszen hátrányos helyzetű gyermekek és felnőttek kapnak így lehetőséget arra, hogy a szünidő egy részét szervezett keretek között, kikapcsolódással, pihenéssel tölthessék. Mindezek mellett olyan élményekkel is gazdagodhatnak, amelyre másképp nem lenne lehetőségük. Az Erzsébet-programnak köszönhetően Sopronból az elmúlt három évben közel ezren kaptak szociális üdülési lehetőséget, többek közt 300 nagycsaládos és közel 300 nyugdíjas. A városból az elmúlt három évben több mint 100 gyermek pihenhetett Erzsébet-táborban.”

L.L.ZS.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com