Menü Bezárás

Dugóban áll a város

Várkerület-felújítás, autós ingázás, szűk közlekedési útvonalak, „wc-re is autóval járás”, inkorrekt közlekedésszervezés… Ezek együttesen okozzák azt a kellemetlen helyzetet, ami minden hétköznap (és már hétvégén is) délután tapasztalható Sopron tágabban vett belvárosában. Most, hogy némi csapadékhullás is tapasztalható, pedig hatványozottan érződik a város vérkeringésében az akadozás.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAAz újabban kialakult helyzetet mérsékelten orvosolni fogja, ha elkészül a Várkerület. Azonban mivel ennek is leszűkítették az áteresztőképességét, a probléma részben továbbra is fenn fog állni. A másik kritikus útszakasz a 84-es főút városon belüli szakasza, ezt már nem fogja megváltani a Várkerület SE.

Forgalmi adatok hétköznap 17 óra környékén
Forgalmi adatok hétköznap 17 óra környékén

Mi lehetne tehát a megoldás?

Erre nálam képzettebb emberkék is csak keresik a választ…

OLYMPUS DIGITAL CAMERANéhány javaslatom azért lenne:

    • Az „egyedül egy autóban” jellegű ingázás HELYETT járjanak többen egy kocsival/telekocsival, vagy válasszák a vasutat (komolyan, Bécsbe, Bécsújhelyre, Sopronkeresztúrra, Szombathelyre, Győrbe óránként jár vonat, ez sem elég?)
    • Városon belüli ügyek intézésére nem feltétlenül kell mindig autó. Járnak a buszok, amik akkor is járnak, ha nem ül rajtuk senki, a város domborzata kiválóan alkalmas kerékpáros közlekedésre, ahogy a gyalogos közlekedés sem jelenthet akadályt, hiszen „Sopronban nincsenek távolságok”
    • A Csengery utca tehermentesítésében pedig nagy szerepet kaphatna a Béke út/Felsőbüki Nagy Pál tengely nagyobb kihasználása

OLYMPUS DIGITAL CAMERAEzzel nem csak jobban közlekedhető lenne a város, de környezetvédelmi szempontból is fontos lenne, hogy kevesebb robbanómotoros jármű járjon, magyarán szólva: nem lenne annyira környezetszennyező.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .