Menü Bezárás

Egy lábasnyi szeretet – adományokat adtak át

„Egy lábasnyi szeretet!” mottóval hirdetett jótékonysági gyűjtést a Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. az idei Márton napon. Szent Márton ünnepén (aki a felebaráti szeretet megtestesítője) a szórakoztató családi programok mellett a másokért való felelősségvállalásra is lehetőség nyílt. Piros lábasokban gyűjtöttek tartós élelmiszer felajánlásokat rászoruló, halmozottan hátrányos helyzetű gyerekeket nevelő soproni családok számára. November 11-én a Liszt Központ előtt a Szent Márton ház önkéntesei fogadták az adományokat: száraztésztát, olajat, konzerveket, de volt, aki nutellát és édességet hozott – a kisgyerekes családoknak nagyon jól jön minden finomság. A nap végére azután 11 ládányi ehető adomány gyűlt össze.

Aki nem hozott magával élelmiszert, az is tudott jótékonykodni: a soproni középiskolák közül négyen csatlakoztak a Liszt Központ felhívásához: a diákönkormányzatok (DÖK) tagok odahaza DÖK-magos pogácsát sütöttek, és ezzel kínálták meg a jószándékú adakozókat. A Roth, a Handler, a Berzsenyi és a Szent Orsolya diákjai 64.170.- Ft. adományt gyűjtöttek ezzel.

A felajánlások a Szent Márton Ház segítségével jutottak el a rászorulókhoz: november 19-én hétfőn délután kb. 50 család számára adtak át csomagokat – az igények szerinti összeállításban. A pénzadományból 2 olyan rászoruló családnak vásárolják meg a téli tüzelőt, akik több gyermeket is nevelnek nehéz körülmények között. A tüzelő-adományt Pataki András, a Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója és a diákok képviseletében Gál Gergely (Roth Gyula Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium) DÖK elnöke adta át ugyanezen a délutánon a Szent Márton Házban (Magyar utca 19-21, bejárat az udvar felől).

A szervezők minden adományozó, önkéntes, diák és felnőtt segítő közreműködését hálás szívvel köszönik!

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .