Egy útnak semmi nem szabhat akadályt

Browse By

Általános tapasztalatom, személyes, illetve online kutatás után, hogy Magyarországon olyan helyen vezetik a kerékpárutakat, ahol van valami akadály, és azt még véletlenül sem lehet odébbtenni. Sopron városából is van erre példa, a Frankenburg úton valamiért pont az osztott bringagyalog közepén helyezkedik el egy fa, ami értelemszerűen már régebben ott volt, kivágás helyett azonban körbeaszfaltozták inkább. Alapvetően hülyeség azon a részen az osztott bringagyalogozás, de ez most nem a cikk tárgya. De, hogy a járásunk egy másik településéről is hozzak példát, a Fertőújlakról a határ felé vezető vadiújk kerékpárúton is van egy ilyen kínos rész, mégpedig az egyik szakaszon egy földmérési alappont a kerékpárút nyomvonalának közepén volt található, és még véletlenül sem helyezték volna ám át, inkább csináltak ott egy kanyart a kerékpárútnak.

Sopron viszont bebizonyította, hogy ehhez akár kerékpárútra sincs szükség, egy sima utca közepén is lehet bármi akadály. Mint például a Sarudi utcában, ahol is egy öreg fa van az amúgy le nem aszfaltozott út közepén. Természetvédők most ujjonghatnak, de szerintem ennek több a kára mint a haszna.

Egy másik példa a Bajnok utcából való, itt nem természetes dolog “nőtt ki” az út közepén, hanem a komplett villamos hálózat oszlopai haladnak szép sorban. Valószínűleg még az utca normális (normális?) kialakítása előtt helyezték el itt ezeket, annál is inkább, mert valamelyik közvilágítási lámpa egy fára világít.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com