Elvarázsolt játszótér a Jereván lakótelepen! / Video

Browse By

Több ismerős jelezte, hogy a Makó és Határőr utca közötti játszóteret váratlanul elbontották. Gondolkodtam is, hogy ismét egy e-mail formájában érdeklődőm a Holdingnál a helyzetről, de miután a Gyóni Géza utcai játszótérrel kapcsolatban sem válaszoltak, kommunikációs zavarra gondoltam a cég részéről, így elvetettem az ötletet. Igaz, ami igaz, ott cselekedtek és javították a problémákat, amit úgy gondolom, becsülettel meg is köszöntem egy cikkben, hiszen valóban gyors lépéseket tettek az ügyben. No, de ugorjunk is át az egyéni szociális problémáimon, vettem a lapot, ha nem vagyunk partnerek, hát nem vagyunk partnerek, nincs ezzel gond. Ettől eltekintve  az IkvaHír csapata továbbra is figyel, tájékoztat, ha kell kritizál, de, ha úgy adódik természetesen dicsér és megköszön 😉

Itt volt a játszótér …

Szóval eltűnt a játszótér. Naná hogy van hivatalos magyarázat, ami olvasható a megyei napilap online oldalán, akikkel azért valamilyen csatornán csak megy az a bizonyos kommunikáció. Ez így van rendjén, mégiscsak egy megyei lap! Nos, ott olvasható a Sopron Holding Zrt., Zöldterület- gazdálkodási divízióvezetőjének, városunk főkertészének, Nagy Zsoltnak a tájékoztatása az üggyel kapcsolatban.

Részlet a kisalföld.hu „Új játszótér épül az elbontott helyett Sopronban” cikkéből :

” A Makó utcai játszóteret valóban elbontattuk, mert nem felelt meg az európai uniós szabványoknak, előírásoknak – kezdte Nagy Zsolt. – Ezt földrendezés kísérte, ezért alakulhatott ki a sáros terület, ugyanakkor a munkák befejeztével a játszóteret befüvesítjük. Így egy-két héten belül – időjárástól függően – újra szép zöld lesz a környezet.
Nagy Zsolt hozzátette, ezt a Makó utcai játszóteret is bevette az önkormányzat a felújítási programba. Ennek értelmében az elbontott játszótérhez közeli területen, de szintén ebben az utcában egy teljesen új – az EU szabványoknak és előírásoknak megfelelő – játszótér épül meg. A kivitelezés előkészítése már folyamatban van.
– Bízunk benne, hogy újonnan épülő játszótér kárpótolja, sőt még több örömet okoz mind a gyerekeknek, mind szüleiknek” – zárta Nagy Zsolt.”

Szuper, semmi gond, átmenetileg sáros csak a terület és lesz új játszótér is az utcában! Ezek valóban jó hírek és kielégítőek is, köszönet érte. Azonban van pár dolog, amire azért nincs válasz. Tudom, nem kérdezték, de talán anélkül is egyértelmű lett volna a korrekt tájékoztatás. Talán a legfontosabb kérdés az lenne, hogy mikor épül meg az új játszótér? Mert ugye itt a nyár, szünet a suliban, az oviban, igazából ilyenkor népesülnek be a játszik az aprónéppel. Ilyenkor van rá a legnagyobb igény, legalábbis véleményem szerint. Miért nem lehetett gördülékeny a kivitelezés, amolyan „bontunk és közben építünk” jelleggel, vagy ha már más a terület kijelölése, akkor az építünk egy újat, aztán elbontjuk a régit megoldás is barátságosabb lett volna. Egyébként meg, miért kell más területet választani a játszótérnek, a megszokott és kedvelt helyszínnel mi a gond? Valamint van itt még valami, ami bejegyzésem elejéhez is kapcsolódik, mégpedig a kommunikációs probléma felvetéshez. Az elbontás előtt, miért nem lehetett tájékoztatni a környéken élőket a tervről? Akár lépcsőházakban elhelyezett fénymásolt tájékoztató formájában, de el tudok képzelni ilyen esetben a játszótérre kihelyezett tájékoztatót is. Javaslatom, hogy nyissunk az emberek felé, beszélgessünk, tájékoztassuk őket, kommunikáljunk városunk lakóival, hiszen együtt „éljük” Sopron mindennapjait! Valahogy ezek a kérdések és gondolatok kavarognak bennem ezzel a történettel kapcsolatban, és meg merem kockáztatni, hogy ezzel nem vagyok egyedül.

Tábla van! Játszi nincs!

Ezek sem EU szabványok szerintem …

L.L.ZS.

 

 

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com