EP Reality Kvíz fiataloknak – Nyeremény egy brüsszeli út

Browse By

Járóka Lívia és Szájer József volt a házigazdája a versenynek, ahol a fiatalok az Európai Uniót érintő kérdésekben összemérhették tudásukat. A kvíznek apropót a közelgő EP-választás adott, hogy azon felelősséggel dönthessen mindenki és az, hogy Sopron két képviselőt is adott az Európai Parlamentnek: Dr. Szájer Józsefet és Járóka Líviát.


Az EU kérdései iránt érdeklődő fiatalok számára szerveztek EP Reality Kvízt a Fidelitas soproni fiataljai. Barcza Attila és Péli Nikoletta a kvíz szervezői elmondták nagy örömmel szervezték meg a vetélkedőt, amely azt is tudatosította a résztvevőkben, hogy fontos, hogy a közélet dolgaiban mindenki véleményt nyilvánítson és azt kellő felkészültséggel, tudás birtokában tegye. Fontos, hogy az Európai Unió az EP működéséről, a magyar érdekekről kellőképpen tájékozódott polgárokként döntsünk akár az uniós kérdésekben is.
A vetélkedőre száztizenöt 16 és 25 év közötti fiatal jelentkezett. A nagyszámú csapat és a kvíz eredménye is bizonyítja, hogy a fiatalok felelősen gondolkodnak a jövőről, fogékonyak a közélet ügyei iránt, érdekli őket a politika és fontosnak tartják, hogy beleszóljanak jövőjük alakításába, a közösségi ügyekbe, mi több kellőképpen felkészültek és ismeretek birtokában is vannak.

Dr. Szájer József szigorú, de igazságos házigazda volt

Az EP Reality Kvíz látványos és izgalmas feladatsorból állt az Európai Parlamentről, az Európai Unióról. Villámkérdések, képfelismeréses feladatok következtek sorban, amelyeket kiválóan és gyakran alig követhető gyorsasággal válaszoltak meg a csapatok.
Ezt követően egy-egy EU-országban megvalósítandó projektet kellett megtervezni adott keretösszegből és azt előadni és a parlamenti felszólalásokhoz hasonlóan érvekkel alátámasztani.

Az első helyen a Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnázium (Líceum) Delirium csapata végzett. Ők  felkészültségükkel, tudásukkal és gyors válaszaikkal egy Európai Parlamenti utat nyertek.

A Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnázium (Líceum) győztes, Delirium csapata.
Baracskai Eszter, Ivácson-Pál Stefanie, Németh Réka, Szabó Maja és Szalmási Júlia  Járóka Líviával

forrás: sopron.hu

L.L.ZS.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com