Menü Bezárás

Farsangoltak a térségben

A tegnapi Húshagyókeddel, és a mai Hamvazószerdával véget ért a 2016-os farsangi időszak. A farsang a vízkereszttől húshagyókeddig, más megfogalmazás szerint a másnapi hamvazószerdáig, a nagyböjt kezdetéig tartó időszak elnevezése. Ilyenkor vidám felvonulásokat, bálokat tartanak mindenfelé, maskarába, jelmezekbe öltözött emberek pedig a farsang farkán múlatnak. Nem volt ez másként térségünkben sem.

        – Felsőpulyán Húshagyókedden tartottak farsangi felvonulást, melynek mottója „Felsőpulya egykor, és most” volt. A menet a Fő utcán vonult végig egészen a város Fő teréig. A menetben egy kocsival részt vett a Közép-Burgenlandi Magyar Kultúregyesület is. A kocsikról egyébként cukorkát dobáltak, illetve különféle italokat kínáltak a rengeteg látogatónak, akik egyébként szintén jelmezekben voltak jelen.

TELJES GALÉRIÁHOZ KATT!

IkvaHír: P2091001 (Custom) - indafoto.huIkvaHír: P2090998 (Custom) - indafoto.hu– Kismartonban a menet szintén tegnap zajlott, és az Esterházy Kastélytól indult, végig a sétálóutcán. Én talán még sosem láttam ennyi embert a belvárosban, amerre a szem ellátott, jelmezes, vidám fiatalok, idősek, minden korosztály képviseltette magát. Egy érdekesség, hogy az itt felvonuló kocsik szinte mindegyikén lehetett valami italt vásárolni, itt nem adták ingyen.
TELJES GALÉRIÁHOZ KATT!

IkvaHír: P2091050 (Custom) - indafoto.huIkvaHír: P2091053 (Custom) - indafoto.hu– Ágfalván ma télbúcsúztató téltemetést, és házasságot tartottak. A menet a Daágh utcától indult, és 6 megállón keresztül haladt végig a falu szinte minden részén. A megállókban étel, ital várta a látogatókat, és az „ifjú párt”. A hagyományt a kommunizmus után a 90-es években élesztették fel újra.
TELJES GALÉRIÁHOZ KATT!

IkvaHír: P2101081 (Custom) - indafoto.huIkvaHír: P2101079 (Custom) - indafoto.huApró megjegyzés tőlem: sajnálatosnak tartom, hogy Sopronban semmi ilyen „hagyományosabbnak” nevezhető farsangi rendezvény nincs, mert hát ugye a Fáraók farsangját ne nevezzük már annak… El tudnék képzelni ilyen felvonulást a Várkerületen, start/cél pedig a belváros lehetne.

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .