Felújításra kerül a soproni Campus sportpályája

Browse By

Ünnepélyes keretek között került átadásra a Soproni Sörgyár ajándéka a Nyugat-magyarországi Egyetem részére, ami nem volt más, mint közel 3 millió forint. Az összeg egy felajánlás eredménye a HEINEKEN HUNGÁRIA részéről, ami a következőképpen gyűlt össze. Az idei évben a VOLT Fesztiválon minden elfogyasztott korsó Soproni árából 20 forintot a Nyugat-magyarországi Egyetem támogatására ajánlott fel a sörgyár, és egyben a fesztiválozókat arra kérték, hogy szavazzanak is. Tegyék le a voksukat három előre kiválasztott ügy közül arra, ami számukra a legszimpatikusabb, így a szavazás végén kiderül, hogy mire is fordítható az összegyűlt, felajánlott összeg.

Az idei VOLT Fesztiválon Sopronit fogyasztók az alábbiak közül választhattak szavazatukkal:

1. A soproni Campus területén lévő szabadtéri sportpálya felújítása. Bár a sportpályán lehetne kosár-, kézilabda- és kispályás foci meccseket is tartani, jelenlegi állapotában a rendeltetésszerű használatra alkalmatlan. Felújítva, a sportpálya az egyetem önszerveződéssel működő, aktív sportéletének egyik jelentős helyszíne lehetne.
2. Balek-gólya hetek megrendezése. A Nyugat-magyarországi Egyetemen több százéves hagyománya van az elsőéves hallgatók fogadásának, felkészítésüknek az egyetemi életre. A támogatást a „gólyák” elszállásoltatására, étkeztetésére, a számukra szervezett programok lebonyolítására fordítanák.
3. Hallgatói napok megrendezése. A soproni négy kar, illetve a külső karok minden esztendőben megrendezik hagyományos – több napos – hallgatói rendezvényüket, melyeken a hallgatók nagy létszámmal és nagy aktivitással vesznek részt. A támogatásból a soproni Ökörsütő napokat, a mosonmagyaróvári Parasztolimpiát, a szombathelyi SEK Diáknapokat, és a győri AK Napokat finanszíroznák.

A fesztiválozók örömmel szavaztak és döntöttek. A nagy többség a sportpálya felújítása mellett tette le a voksát, így nem is volt más hátra, mint az összegyűlt 2 783 000 forint ünnepélyes átadására.
A Nyugat-magyarországi Egyetem Rektori Hivatalában megtartott sajtótájékoztatón a Soproni Sörgyár képviseletében Szederkényi Zita adta át a támogatást, amit Dr. Cseh Sándor a NYME Oktatási rektorhelyettes és Héregi Eszter HÖK elnök vett át.

Szederkényi Zita a Heineken Hungária Zrt. kommunikációs menedzsere köszöntőjében elmondta, hogy az idei évtől a Soproni tudatosan aktív társadalmi szerepvállalásra készül, amelynek részeként a nyári fesztiválok ideje alatt az azoknak helyet adó városokban, az egyetemi fiatalságot szeretné megszólítani. Ennek egyik állomása Sopron, ahol a VOLT fesztiválon a fiatalok örömmel vették ezt a kezdeményezést, és ennek most itt is van a kézzelfogható eredménye. Kiemelten fontos és külön öröm a Soproni számára, hogy hozzájárulhatnak a sörfőzés hagyományát évtizedek óta ápoló Sopron egyetemi életéhez is, ahol ezúttal a sport kapta a főszerepet.

Dr. Cseh Sándor megköszönte a felajánlást és elmondta, terveik szerint már az idei esztendőben átadásra kerülhet a megújult sportpálya, ami ismét az egyetemisták kedvelt helyszíne lehet. A felújítás részleteivel kapcsolatban elmondta továbbá, hogy elsősorban új borítást terveznek a pályára és szeretnének kialakítani mellé néhány paddal egy szurkolói/pihenő részt is.

Héregi Eszter a HÖK elnöke szintén köszönetét fejezte ki a Soproni Sörgyárnak és szavaiból kiderült, hogy a hallgatók számára külön öröm az, hogy megújul a sportpálya, hiszen az aktív sportélet nagyon fontos a mindennapjaikban.

A jelenlegi helyzet képekben :

 

L.L.ZS.

 

 

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com