Menü Bezárás

Fertő menti kerékpárút építési napló, 2015-09-02

Többször foglalkoztunk már a balfi fűzsoron keresztül vezető kerékpárút terveivel. Ezen a héten viszont sem a természetet, sem a magántulajdont nem kímélve elkezdődött a tényleges építkezés is. A kerékpárút közvetlenül a Fő utcában lakók telkei mögött halad, a munkagépek érkezését azonban semmilyen értesítés nem előzte meg.

A projekt menedzserétől, Fersch Attilától kapott korábbi ígéret, miszerint az építkezéshez nem veszik igénybe a helyiek területeit, már most többszörösen megdőlt. Van olyan telektulajdonos, akinek a földjére a megkérdezése nélkül egyszerűen leraktak 12 betongyűrűt. Mindegy, örüljünk, hogy a házunkat még nem dózerolták le a megkérdezésünk nélkül 😉

Korábbi érdeklődésünkre Fersch Attila azt is elmondta, hogy a munkálatok során a fűzsor épségére is fokozottan ügyelnek majd. Idézem:

„[…]személyesen is kezeskedem minden egyes fáért[…]”

[…]az építés alatt is olyan technológiát követelünk meg a majdani kivitelezőtől, hogy ne érje a fákat és a helyi élővilágot maradandó kár.[…]

A képek alapján ítélje meg mindenki maga, hogy ez mennyire sikerült. A dózer által letört, karvastagságúnál nagyobb ágakat látva nem nagyon.

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .