Flörtölés már Győr felé is!

Browse By

Július elején adtunk hírt arról, hogy elkészült az ötödik GYSEV Flirt a Stadler lengyelországi összeszerelő gyárában, a sikeres engedélyeztetési- és próbafutásokat követően pedig most hétfőtől, azaz október 20.-tól már menetrendszerinti forgalomba is állt. Az ötödik modern motorvonat már a MÁV-Start és a GYSEV közös EU-s projektje keretében érkezett Sopronba, így végre a Sopron-Szombathely-Szentgotthárd vonal mellett a Sopron-Győr vonalon is bevetésre kerülhet!
A mai nap sikerült is kifognom a Győrből 10:37-kor Sopronba induló járaton, így az elsők között utazhattam a vadi új vonaton. A peronon a még csodálkozó utasok bizonytalankodva nézték az indulási kiírást, biztos ez a vonat megy Sopronba?! Volt aki biztosra ment és rá is kérdezett… Bizony szokni kell még az új XXI. századi járműveket 🙂
De nem csak kívülről, belülről is csili-vili a vonat, belépve egyből megcsapják az embert az “új, gyári illatok”.
A korábbi négy, már forgalomba állított motorvonathoz képest újdonság, hogy ezt a példányt a LED kijelzők mellett a GYSEV-nél már ismert utastájékoztató monitorokkal is felszerelték. Ugyan ebbe még volt néhány hiba: pl. az órák nincsenek szinkronban, illetve a menetrendet és az aktuális sebességet se jelzi még a rendszer (ezeket bizonyára pótolják még a későbbiekben). Az automata hangos utastájékoztatás viszont már rendben működik.
A vonat futása kellemes és halk, az ülések kialakítása is megfelelő a regionális forgalomhoz. További kényelmi tényezők a minden ülés mellé elhelyezett csatlakozó aljzatok, illetve az ingyenes WiFi!

Az első benyomások:

A belső.

Konektor minden ülésnél.

Higénikus, tágas WC

Sajnos az egyik ajtó már nem működött, reméljük ez csak gyermekbetegség ami a későbbiekben megoldódik.

Büszkén feszíthetünk az osztrák motorvonat mellett is 😛

A három nap tapasztalatai alapján az alábbi fordát járja a 415 504 pályaszámú motorvonat (felelősség nélkül: a változás lehetősége fent áll!)
9919 Sopron ind. 3:43 – Győr érk. 5:04
9940 Győr ind. 5:13 – Sopron érk. 6:35
9917 Sopron ind. 7:33 – Győr érk. 9:00
9912 Győr ind. 10:37 – Sopron érk. 11:57
9911 Sopron ind. 19:35 – Győr érk. 21:01
9928 Győr ind. 22:40 – Sopron érk. 0:02

Türelmetlenül várjuk a további öt Flirtet! 😉

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com