Hahó! Ez a játszótér balesetveszélyes!

Browse By

Egy kedves olvasónk hívta fel szerkesztőségünk figyelmét a Gyóni Géza utca és a Király Jenő utca közötti játszótér hiányosságaira. Talán nem is ez a helyes kifejezés, inkább a balesetveszélyes szót használnám, amilyen állapotok vannak ott, de most nem is a szójáték a fontos. Elsőként jelentkeztem lelkes csapatunkból, hogy a helyszínre kilátogatva, képekkel dokumentálom a helyzetet és foglalkozom a témával.

Szép környezet, ideális helyszín játszótérnek

Remélhetőleg lassan valóban itt a nyár és még többet lehet menni a csemetékkel a szabadba. Nos, a környéken élők is ezt teszik, és kézenfekvő lenne, hogy a legközelebbi játszóteret válasszák egy kis kikapcsolódásra. Sajnos a helyzet azért nem ilyen egyértelmű, hiszen lassan a veszélyes kategóriába sorolható ez a játszi, annak ellenére, hogy nagy szükség van rá és nagy is az igénybevétel. Mint azt megtudtam, nagyon sokan járnak ide. Többek közt a Deák térről, a Gyóni, Magyar, Ötvös, Móricz Zs. és a Király Jenő utcából is igénybe veszik az aprónépek ezt a területet és olykor 30-40 gyermek is együtt játszik itt. Ezen kívül előfordul, hogy a helyi óvoda, bölcsőde, és iskola tanulóit is ide hozzák kikapcsolódni. Ez rendben is van, de ennek tudatában a játszóalkalmatosságok talán nagyobb odafigyelést és többszöri kontrollt is kaphatnának az üzembentartótól, hiszen a gyermekek biztonsága mindig kiemelt figyelmet érdemel. Törött, rozsdás hinták, kiálló csavarok, ülőke nélküli hintaló, hiányos padlózat a csúszdánál, használhatatlan felhólyagosodott aszfalt terület, és homokhiány.

Rozsdás,törött hinták, kiálló csavarokkal és kiesésgátló nélkül

Lovas nemzet vagyunk oké, de azért ez túlzás

Remélhetőleg ez nem “gyári” padlózat

Aki itt megtanul labdát pattogtatni, mehet az NBA-be 😉

Ezek lennének talán azok a problémák, amik gyors és szakszerű pótlást/javítást igényelnének. Másodlagosnak, de ugyancsak fontosnak tartom az alábbi gondokat is, amit szintén egy helyi lakostól tudtam meg, hogy a szemetesek ürítése is kimarad olykor, és bizony a dohányozni tilos illetve a kutyát a játszótérre bevinni tilos tábla sem éppen van ideális, figyelemfelkeltő helyen, hiszen a játszótér közepére sikerült telepíteni. Mondjuk az utóbbiak betartása a táblától függetlenül magától értetődőnek kellene, hogy legyen, de sajnos van, akinek kell némi rávezetés erre a szabályra, és csak akkor szembesül ezzel, ha szinte nekimegy a figyelmeztető alkalmatosságnak. A gyermekek kénytelenek sok esetben a kutyapiszok/cigarettacsikk tenger között szaladgálni, ami elkeserítő és bizony nem éppen megnyugtató a lehetséges fertőzéseket tekintve. A szülők és a lakók igyekeznek tisztán tartani a környezetet és sok esetben maguk szedik össze más szemetét, de talán a tábla is segíthetne ebben, ha jó helyen lenne.

Hasznos tábla, rossz helyen. Azért a negyedik pont nagyon ott van …

Mielőtt elfogultsággal bírálna valaki, gondoljon csak bele, ha a saját gyermekéről lenne szó, ön nyugodt lelkiismerettel engedné ide játszani csemetéjét? Persze tudom, el lehet menni más játszótérre is, de valljuk be őszintén ugye nem ez a megoldás a probléma kezelésére? Egyre több játszótér újul meg a városban és az IkvaHír is örömmel számol be ezekről, így bízunk abban, hogy nemsokára innen is örömteli híreket hozhatunk! Szüksége van a helyi kissrácoknak a kedvenc terükre és bíznak benne, hogy az illetékes bácsik segítenek abban, hogy biztonságos legyen!
Természetesen megpróbáljuk az illetékesekkel is felvenni a kapcsolatot az ügyben, és beszámolunk, illetve közöljük az ő álláspontjukat is!

Játszótér előtti parkoló … használhatatlan útburkolat!

L.L.ZS.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com