Hans Niessl: Legyen ideiglenesen újra határellenőrzés

Browse By

Burgenland tartományfőnöke szerint újra ideiglenes határellenőrzést kellene bevezetni, mégpedig az embercsempészet, és az egyre növkevő menekültszámok miatt miatt – írja a Burgenland.ORF.at

Hans Niessl (SPÖ) szerint az embercsempészet az elmúlt hetekben, hónapokban Ausztria keleti részén nagyon megugrott. Az instabil európai helyzet miatt további növekedésre kell számítani, egyrészt menekültekből, másrészt csempészbandák tevékenységéből. Véleménye szerint a Schengeni külső határ nincs eléggé biztosítva.

Az elégtelen ellenőrzések következtében az EU külső határokon át biztosan egyre több és több illegális határsértő fog érkezni, jósolja a tartományfőnök. A belső határok ellenőrzését addig kellene tartani, amíg az EU gondoskodik a külső határok ellenőrzésének megerősítéséről, intézkedés hiányában azonban minden tagállamban tovább fog növekedni a menekültek létszáma.

Az FPÖ vezér szintén támogatja a határellenőrzések azonnali újraindítását. Emellett a schengeni határokon kívül véleménye szerint új menekülttáborokat kellene létesíteni. A Grünen emberi jogi képviselője, Alev Korun véleménye szerint a menekültek száma mindaddig növekedni fog, míg Szíriában konfliktus van. Ő több pénzt követel a menekültek elszállásolására.

Burgenland.ORF.at nyomán

A témához kapcsolódó korábbi FPÖ-s cikkünk itt található.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com