Menü Bezárás

Ideiglenes parkoló lesz a parkolóház helyén

Nyugalom, lesz parkolóház. Csak még pár hónapot várni kell, ugyanis épp zajlik a parkolóház kivitelézésre vonatkozó közbeszerzési eljárás indítása. A közbeszerzés lebonyolítása pár hónapot vesz igénybe, az eredményhirdetés után kezdődhetnek meg az épület konkrét munkálatai. A régészeti eljárás, melynek összköltsége mintegy 100 millió forint volt, már befejeződött, ennek során egyébként civil és katonai sírokat találtak, az áldozatokat a Szent Mihály temetőbe, valamint a központi budaörsi katonai temetőbe szállították. Emellett találtak a helyszínen a római korból származó falmaradványokat is, a kormányhivatal határozata pedig előírta ezek megőrzését. Ezért újra kellett tervezni a leendő parkolóházat. Az áttervezés során az engedélyezési és kiviteli tervek véglegesítéséhez további vizsgálatok is szükségessé váltak, ezért az önkormányzat elkészíttette a parkolóház földrengésre való méretezését is, az alkalmazott technológiákkal kapcsolatban (ez követelmény az Európai Unióban).

Tehát akkor kivonatolva a részletek:

  • 2016 év vége: elkészültek az építési engedélyezési tervek
  • 2017 első felétől 2018 második feléig: régészeti feltárás, melynek során civil és katonai sírokat, illetve római falakat találtak
  • a római kori falakat meg kell őrizni, ezért át kellett tervezni a parkolóházat
  • 2018 év vége: elkészültek a módosított tervek, jogerős engedélye van a parkolóháznak
  • 2019 eleje: jelenleg pedig folyamatban van a közbeszerzési eljárás indítása
  • ki tudja mikor: elkezdik építeni a parkolóházat
  • ki tudja mikornál később: elkészül a parkolóház

A gödröt a mintegy 3000 m³ földdel gondosan visszatemették, amíg pedig nem kezdődnek meg a parkolóház konkrét építési munkálatai, murvás, ideiglenes fizető parkolót alakítanak ki a területen. Ez várhatóan néhány hónapig fog működni, de a környék parkolási gondjait addig is csillapítani lehet vele.

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .